Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Akunin

Državni savjetnik

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Igor Buljan
  • 11/2007.
  • 258 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531206563
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U dobro čuvanom vlaku na pruzi Peterburg - Moskva ubijen je general Hrapov, a ubojica mu se uspio približiti jer se predstavio kao državni savjetnik Erast Fandorin, zadužen za generalovo osiguranje. Veliki izazov za detektiva koji zamuckuje i briljantno rješava najzamršenije slučajeve - ne samo da nije uspio obaviti svoj zadatak nego se ubojica predstavio njegovim imenom.

Premda se na noge digla cijela moskovska policija, misteriozna teroristička borbena skupina, koju predvodi iznimno sposoban vođa, ne uzmiče, nego stalno zadaje nove, sve pogibeljnije udarce. Čak i sam Fandorin u početku izgleda nemoćan.

Nakon «Azazela», «Levijatana» i «Ahilove smrti» prva tri romana iz ciklusa od deset romana o doživljajima ruskoga detektiva Erasta Fandorina (ruskog Sherlocka Holmsa) ruski hit - maker Boris Akunin donosi nove uzbudljive pustolovine detektiva Erasta Fandorina, u novoj detektivskoj poslastici «Državni savjetnik».

Boris Akunin pseudonim je ili, točnije, književni 'projekt' Moskovljanina gruzijskog podrijetla Grigorija Čhartišvilija. Prije nego što je 1998. objavio prvi roman o istražitelju Fandorinu bavio se književnom teorijom i prevođenjem s engleskog i japanskog. Serijom 'historijskih krimića' pod naslovom 'Doživljaji Erasta Fandorina' u kojima nudi osobit spoj klasike i suvremenosti, ruski spoj Sherlocka Holmesa i Jamesa Bonda, stekao je golemu popularnost u Rusiji, a knjige su mu širom svijeta prodane u više od 20 milijuna primjeraka.

Mnogi su mu romani ekranizirani, pa tako i «Državni savjetnik» u kojem nastupaju, između ostalih, slavni ruski redatelj Nikita Mihalkov i glumac Oleg Menjšikov.

Boris Akunin (pravim imenom Grigor Šalvovič Čhartišvili) ruski je književnik, esejist i prevoditelj rođen u Gruziji. Studirao je japanski jezik i kulturu na Državnom sveučilištu u Moskvi. Prevodio je s japanskog i engleskog i šest godina uređivao časopis Foreign Literature posvećen zapadnoeuropskoj i američkoj književnosti. Uredio je 20 svezaka antologije japanske književnosti i sastavio enciklopediju "Pisac i samoubojstvo".

Godine 1998. počinje objavljivati seriju povijesnih krimića pod naslovom "Doživljaji Erasta Fandorina" čija je radnja smještena u Carsku Rusiju. Između ostalih, napisao je i seriju detektivskih romana o sestri Pelagiji koja zasad uključuje tri romana. Njegove knjige prodane su u više od osamnaest milijuna primjeraka samo u Rusiji i prevedene su na trideset jezika. Poznat je i po svom političkom angažmanu i žestokom kritiziranju režima Vladimira Putina. Nominiran je za nagradu Smirnoff-Booker (2000.), proglašen je ruskim piscem godine, osvojio je nagradu Antibooker 2000. te je bio u finalu književne nagrade Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2018. Prema njegovim romanima snimljeni su brojni filmovi i serije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –