Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mislav Pasini

Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama

  • Nakladnik: Dušević & Kršovnik
  • 10/2010.
  • 247 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532212167
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Viktor Salas, opki lovac na glave, živi u osami otoka Brača, zaboravljen od svih. Iznenada u Hrvatskoj se pojavljuje okrutni serijski ubojica, a vlasti odlučuju izvući Salasa iz zaborava. Iako Salas odbija suradnju, suluda situacija koja zahvaća cijelu zemlju tjera ga da se umiješa, napusti otok te u rješavanju misterija pokuša spasiti vlastiti život.

Vođeni paklenim ognjem i tjerani željom za krvlju, Hrvatsku napadaju zombiji.

Salasa događaji odvlače u Split gdje skrovište pronalazi u trgovačkom centru Joker u kojem upoznaje iznimno opasne i živopisne likove. I dok s ostalim zatočenicima trgovačkog centra brani vlastiti život od zombija, ubojica s početka priče sve mu je bliže...

"Točka dezorijentacije" četvrti je roman Mislava Pasinija, ujedno i prvi koji je u potpunosti smješten na domaćem terenu. Nakon tri fikcijske knjige, "Točkom dezorijentacije" Pasini prvi put prodire u srž hrvatske stvarnosti.Roman je suvremena horor-parodija novoga hrvatskog društva - recesija, pitanje nacionalnosti, premijerova ostavka, krv, bijes, nasilje i tragika miješaju se u ovom sumanutom kaleidoskopu ljudskih sudbina.   

Mislav Pasini rođen je u Splitu 1974. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu. Radove je objavljivao u SF/fantasy/horor magazinu Futura, priče je objavljivao u Jutarnjem listu, a nekoliko njegovih priča je prihvaćeno za 3. program Hrvatskog radija. Autor je nekoliko predgovora i tekstova za stripove hrvatskih Marvelovih izdanja. Radi i kao novinar.

Autor je knjiga "Blackout", "Mrtva straža", "Sumrak razbijenog uma", "Točka dezorijentacije", "Baba mi je Maur" i fantasy romana "Urghove kronike". Njegov roman "Blackout" predstavljen je na američko-kanadskom popularnom siteu Arrowinthehead.com. Pobjednik je natječaja Grada Splita za razvoj scenarija za igrani film 2009. godine, a nagradu je osvojio za adaptaciju svoje priče "Mrtva straža" iz istoimene knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –