Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mislav Pasini

Zimska priča : Jeza mojih sjećanja

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 11/2017.
  • 119 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780692
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon romana "Urghove kronike" objavljenog 2016. godine, ovo je druga knjiga Mislava Pasinija u Studiju TiM.

Bliži se Božić koji se ni po čemu nije trebao razlikovati od onih prethodnih. Međutim, uz ugodnu toplinu peći i pucketanje vatre, baka jednog od dječaka iz osnovnoškolskog društva odaje strašnu tajnu koja je svojevremeno snašla njihovo malo otočno mjesto - priču o nestanku djevojčice Sanje i tragičnom kraju njezinih roditelja čija je kuća do danas ostala napuštena i, naravno, po vjerovanju velike većine mještana - ukleta. A baš su se u toj kući dječaci redovito igrali.

Odmah su krenuli u potragu za mističnom pričom koja se krije iza naizgled zaboravljene tragedije. Listajući dnevnike i stare fotoalbume te povezujući naizgled nepovezane mjesne priče, stvari im postaju jasnije. No, kao da su time probudili demone sjećanja koje su svi nastojali zaboraviti, što je za sobom povuklo nevjerojatan niz događaja.

Napokon, dječaci nakon ove zimske priče shvaćaju da je djetinjstvo nepovratno nestalo i da odrastanje nije ništa drugo do suočavanje s vlastitim strahovima i neizvjesnostima.


Mislav Pasini afirmirao se kao autor koji piše u žanrovima fantazije i horora, nastojeći maštovitošću i vještinom povezivati ono najbolje od "majstora žanra" poput L. R. Stinea i Stephena Kinga - odličnu priču koja će naježiti kožu tinejdžera, ali i zaintrigirati njihove roditelje.

Mislav Pasini rođen je u Splitu 1974. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu. Radove je objavljivao u SF/fantasy/horor magazinu Futura, priče je objavljivao u Jutarnjem listu, a nekoliko njegovih priča je prihvaćeno za 3. program Hrvatskog radija. Autor je nekoliko predgovora i tekstova za stripove hrvatskih Marvelovih izdanja. Radi i kao novinar.

Autor je knjiga "Blackout", "Mrtva straža", "Sumrak razbijenog uma", "Točka dezorijentacije", "Baba mi je Maur" i fantasy romana "Urghove kronike". Njegov roman "Blackout" predstavljen je na američko-kanadskom popularnom siteu Arrowinthehead.com. Pobjednik je natječaja Grada Splita za razvoj scenarija za igrani film 2009. godine, a nagradu je osvojio za adaptaciju svoje priče "Mrtva straža" iz istoimene knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –