Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katarina Solomun

Od Zemlje do Mjeseca (i natrag)

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 08/2019.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780746
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Od Zemlje do Mjeseca (i natrag)" Katarine Solomun priča je o jednoj sasvim (ne)običnoj 16-godišnjoj Tini koja provodi "prisilan godišnji odmor" kod djeda i bake u Istri, dok se u pozadini odvija bolna rastava roditelja. Lutajući besciljno kućom, slučajno u potkrovlju otkriva mali djedov "planetarij" i tako započinje njezina svemirska avantura, koju prate pjesme Davida Bowieja.

A u pitoresknom Grožnjanu pod ljetnim suncem upoznat će i Luku iz Zagreba, zamrziti njegovog psa, saditi cvijeće, uzgajati rajčice, naučiti voziti bicikl, posvađati se s Lukom, pomiriti se s Lukom te, na kraju, i uz obiteljsku potporu krenuti dalje...

Katarina Solomun rođena je u Rijeci 1976. godine. Završila je Filozofski fakultet. Objavila je zbirku vintage kulinarskih priča "Slatki dobar tek" (Studio TiM, 2008.) te young-adult roman "Stavit ću te na Facebook!" (Studio TiM, 2017.). Nakon objavljivanja u ukrajinskom književnom časopisu "TextOver", 2019. izdavačka kuća Ridna mova objavila je roman u cijelosti na ukrajinskom jeziku, u prijevodu Volodymyra Krynytskog.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –