Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katarina Solomun

Jesmo li još uvijek prijateljice?

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 09/2020.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780791
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mija i Lea najbolje su prijateljice još od vrtića. Idu u istu osnovnu školu, u isti razred, sjede u istoj klupi i namjeravaju upisati istu srednju školu. Zajedno treniraju odbojku, provode svaki slobodan trenutak, gledaju filmove, isprobavaju kozmetiku i zajedno prkose roditeljima. No, jedan rođendan sve će promijeniti. Laž, optužbe, prijetnje i izdano povjerenje trajno će narušiti njihovo prijateljstvo.

"Jesmo li još uvijek prijateljice?" Katarine Solomun roman je o odrastanju u gradskom kvartu među 25-katnim neboderima koji donosi priču o ne baš uvijek idiličnoj svakodnevici: tata je ostao bez posla u brodogradilištu, bolesnoj susjedi povremeno treba donijeti namirnice iz obližnjeg trgovačkog centra, iz kvartovskih kafića trešti muzika, a ispred lokalne trgovine koja Miju podsjeća na kokošinjac poredani su tzv. nevidljivi koji ispijaju tugu svakodnevnog života.

Međutim, u neboderu živi i zgodni susjed koji će Miji zadati dodane glavobolje…

Katarina Solomun rođena je u Rijeci 1976. godine. Završila je Filozofski fakultet. Objavila je zbirku vintage kulinarskih priča "Slatki dobar tek" (Studio TiM, 2008.) te young-adult roman "Stavit ću te na Facebook!" (Studio TiM, 2017.). Nakon objavljivanja u ukrajinskom književnom časopisu "TextOver", 2019. izdavačka kuća Ridna mova objavila je roman u cijelosti na ukrajinskom jeziku, u prijevodu Volodymyra Krynytskog.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –