Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andreja Malta

Nikad ne znaš, kužiš me?

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 11/2019.
  • 86 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780753
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Teme zbirke "Nikad ne znaš, kužiš me?" Andreje Malte jesu svakodnevica, i to upravo ona današnjeg vremena, ljubav u svim (ne)mogućim vidovima, muško-ženski, ali i međuljudski odnosi općenito, tu je i neizbježna otuđenost modernog čovjeka zaokupljenog tehnikalijama preživljavanja u kompleksnom svijetu fenomena i tehnologije, usamljenost, moguće i tjeskoba koja proizlazi od stalnog hoda po rubovima ili duboko zaranjanje ispod ponora svijesti, sanjarenje između sna i jave, ali i maštanje o onoj vječnoj nadi koja stanuje u svakome od nas, kao i vjera u bolje i sretnije sutra, bez obzira na (ne)izvjesnost njezinog dolaska.

Lucidne pošalice koje izviru iz svakodnevnih tričarija, dijalozi s pokojnim pjesnicima, pa čak i usputne avanture u zadimljenom baru na kraju kakve zabačene ulice, ljubavne eskapade iz davno okončanih brakova, brojne majčinsko-žensko-profesionalne uloge dobivene poput kakve kronične bolesti, a stvarane protekom vremena... Svi ti momenti proizašli iz Maltine poetske kuhinje postaju priče svih ili gotovo svih žena koje će se u njima ogledati sa smiješkom ili sjetom.

Andreja Malta (djevojački Jezeršek) zadarska je književnica (1961.). Njezin je književni izričaj podjednako onaj na hrvatskom i slovenskom jeziku. Povremeno objavljuje poeziju u zadarskom Narodnom listu, listovima za nacionalne manjine Most, Planika i Liburnijska sloga, u Zarezu i Marulićevoj književnoj reviji te na slovenskim portalima Pesem.si i Širi poezijo, ne strahu.

Prozu objavljuje u časopisima Sensa, Ulične svjetiljke i Književnost uživo. Svojim je radovima prisutna i u Časopisu Kvaka. Povremeno sudjeluje na zagrebačkim Jutrima poezije, Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića, koje vodi Robert Roklicer.

Članica je zadarske udruge neafirmiranih pisaca ZaPis.

Godine 2013. izdaje dvojezičnu zbirku poezije i kratke proze "Po stezah spominov/Stazama uspomena" (Slovensko kulturno društvo Lipa, Zadar). U proljeće 2015. objavljena je njezina zbirka priča "Lica i naličja ljubavi" (Studio TiM, Rijeka) koja je predstavljena na KaLibar bestiValu. Iste godine izdaje i drugu dvojezičnu zbirku "Vsakdanje stvari/Svakidašnje stvari" (SKD Lipa, Zadar), a 2019. zbirku priča "Nikad ne znaš, kužiš me?".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –