Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andreja Malta

Lica i naličja ljubavi

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 06/2015.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780302
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Iz torbice je uzela test za rano otkrivanje trudnoće koji je sinoć kupila u ljekarni. Pažljivo pročitavši upute, učini sve kako je pisalo u njima. Dok je čekala rezultat, bila je potpuno smirena. Na testeru su se pojavile dvije plave crtice... Učinilo joj se kao da je vrijeme na trenutak stalo. Bila je potpuno zbunjena... Mirti je laknulo. Krenula je prema dnevnom boravku i legla na kauč. Ispod glave je stavila mekani jastuk i dlanovima dodirnula trbuh. Zatim je zatvorila oči i duboko udahnula. U stanu je vladala potpuna tišina, osjetila je mir koji ju je obavijao i sreću koju već davno nije osjetila. Darku će u subotu ujutro, dok još budu ležali u krevetu, šapnuti u uho: 'Darko, stvorili smo novi život. Trudna sam.' Darko će biti sretan, u to je bila sigurna. I dečki će se obradovati. Možda ovaj novi život unese pozitivne promjene u njihov život. Iskreno se tome nadala."

Kako je rekao Oscar Wilde, "snaga žene proizlazi iz činjenice koju ni psihologija ne može objasniti. Muškarac se može analizirati, a žene... samo voljeti."

A one su... pomalo luckaste, djetinjaste, snažne, ranjive, osjećajne, ponekad zločeste, željne ljubavi, tužne, depresivne, vesele, nevjerne, vjerne... One su jednostavno – žene.

U zbirci kratkih priča zadarske književnice Andreje Malte upoznat ćete ih u svim njihovim aspektima. Međutim, postoji jedna neraskidiva nit koja povezuje sva njihova lica i naličja, a to je majčinstvo, kako ono ostvareno, tako i ono neostvareno ili davno izgubljeno. Jer to sićušno biće je nova nada da će sve biti bolje. A nada nas nikada ne napušta, zar ne?

Knjiga je to o ženama za žene, ali i za muškarce koji ih žele bolje upoznati.

Zbrika "Lica i naličja ljubavi" osvojila je nagradu Hrvatskog književnog društva, ogranak Zadar, za književno iznenađenje godine (2015.).

Andreja Malta (djevojački Jezeršek) zadarska je književnica (1961.). Njezin je književni izričaj podjednako onaj na hrvatskom i slovenskom jeziku. Povremeno objavljuje poeziju u zadarskom Narodnom listu, listovima za nacionalne manjine Most, Planika i Liburnijska sloga, u Zarezu i Marulićevoj književnoj reviji te na slovenskim portalima Pesem.si i Širi poezijo, ne strahu.

Prozu objavljuje u časopisima Sensa, Ulične svjetiljke i Književnost uživo. Svojim je radovima prisutna i u Časopisu Kvaka. Povremeno sudjeluje na zagrebačkim Jutrima poezije, Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića, koje vodi Robert Roklicer.

Članica je zadarske udruge neafirmiranih pisaca ZaPis.

Godine 2013. izdaje dvojezičnu zbirku poezije i kratke proze "Po stezah spominov/Stazama uspomena" (Slovensko kulturno društvo Lipa, Zadar). U proljeće 2015. objavljena je njezina zbirka priča "Lica i naličja ljubavi" (Studio TiM, Rijeka) koja je predstavljena na KaLibar bestiValu. Iste godine izdaje i drugu dvojezičnu zbirku "Vsakdanje stvari/Svakidašnje stvari" (SKD Lipa, Zadar), a 2019. zbirku priča "Nikad ne znaš, kužiš me?".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Lica i naličja ljubavi - Andreja Malta –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –