Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sonja Smolec

Predskazivač 2

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 06/2020.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780784
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Predskazivač 2" (Prijatelj) drugi je nastavak znanstveno-fantastične trilogije književnice Sonje Smolec.

Dana 22. siječnja 1998. pokrenut je kontroverzan projekt A.N.R.A.D. zahvaljujući kojem je mladi doktor Ivor Horvat izliječen od Alzheimerove bolesti. I kada je sve konačno "sjelo na svoje mjesto", dr. Horvat pronađen je mrtav ispred svog ureda na Zavodu za humanu genetiku. Za sobom je ostavio trudnu suprugu i petogodišnjeg sina Marka. Neobične pojave koje su uslijedile u Ivorovu životu nakon što je izmijenjen njegov genski kod, naslijedio je i njegov sada osamnaestogodišnji sin. Marko je, naime, u stanju izazvati vizije pomoću gitare koja postaje medij te neobične komunikacije.

Međutim, nepoznat Prijatelj koji mu se počinje javljati putem e-maila, naslutio je njegove sposobnosti i želi s njim stupiti u kontakt. Jesu li njegove namjere posve iskrene? Što se krije iza ponuđene pomoći? Želi li netko nastaviti davno započeti projekt A.N.R.A.D. koji je pokrenula vrhunska stručnjakinja dr. Irena Kalinski? Je li Marko uistinu u životnoj opasnosti?

Zajedno s Markom i Prijateljem čitatelj kreće u obilazak zagrebačkih kvartova, a dinamična i napeta radnja izmjenjuje se na relaciji Zagreb-Samobor.

Sonja Smolec (Pula, 1953.) poznata je književnica za djecu i mlade. Između ostalih nagrada, za svoj roman "Marama s bubamarama" (Naklada Semafora, Zagreb) 2017. osvojila je nagradu "Mato Lovrak". Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Društva hrvatskih književnika, Svjetske udruge suvremenih pjesnika čije je središte u grčkoj Larisi te Udruge "Jutro poezije".

Dobitnica je prestižne međunarodne nagrade za kratku priču do sto riječi na natječaju organiziranom pod pokroviteljstvom španjolske fundacije "Cesar Egido Serrano". Poezija Sonje Smolec objavljena je u brojnim domaćim i međunarodnim časopisima i zbirkama poezije, internetskim časopisima i blogovima (Švedska, Izrael, Mađarska, Nigerija, Južna Afrika, SAD, Njemačka i Kanada).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –