Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Phil Capone

Škola gitare : Akordi : više od 500 ilustriranih akorda za rock, blues, soul, country, jazz i klasičnu glazbu

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 10/2010.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531407557
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U ovom sažetom priručniku naći ćete više od 500 popularnih akorda za rock, blues, soul, country, jazz i klasičnu glazbu u njihovim najčešćim oblicima. Knjiga sadržava jasne fotografije, dijagrame i pripadajuće upute.

Knjiga je organizirana po ključevima i kromatskom rastu od C do H, pet je različitih oblika za sve tipove akorda koji su uobičajeni u svakom ključu.

Tih pet oblika rašireni su po cijeloj hvataljki, te tako funkcioniraju na više razina - učenik može odabrati hvat koji mu je najlakše izvesti, a iskusniji svirač onaj hvat koji će mu omogućiti lakši prelazak na sljedeću sekvencu, ili možda kako bi u pratnji pokazao slojevitiju harmonijsku teksturu.

Spiralni uvez omogućava, pak, lagano savijanje i jednostavnu uporabu pri vježbanju, te je oblikovana tako da, primjerice, može stati u vaš kovčeg za gitaru ili torbu. Dijagrami, koji označavaju prste kojima se hvata određeni akord, jasno su označeni na hvataljki, a savjeti kako izvesti određene tehnike sviranja dolaze u paru s važnim sekvencama akorda.

Dodatak, iako ne sa svrhom da omogući sveobuhvatnu referenciju, bit će koristan izvor za one situacije kad su potrebni stilizirani akordi za određene žanrove, uključujući i česte tipove akorda iz rocka, bluesa, jazza, soula, funka i reggaea. Sve je to uobličeno tako da je u prvom planu korisnik, jasno nazivlje, razlikovanje po bojama i fotografija svakog oblika akorda koji dopunjuje standardni format zapisa.

Svrha ove knjige je da gitarist ima na svim stupnjevima posluži kao cjelovit priručnik za akorde. No, također je idealan priručnik za učitelje koji će spoznati prednosti logične i sistematične koncepcije ovog  priručnika u mnogim pristupima poučavanju.

***

Phil Capone studirao je gitaru na sveučilištu u Newcastleu i na uglednoj Guildhall glazbenoj školi u Londonu. Dugogodišnji staž profesionalnog gitarista (koji je stekao svirajući u različitim stilovima, uživo i u studiju s vrhunskim producentima) i učitelja dao mu je jedinstveno razumijevanje i poznavanje svijeta suvremenih gitarista, te uvid u zamke i teškoće koje očekuju svakoga gitarista koji se želi probiti u glazbenom svijetu. Phil često nastupa na londonskoj jazz sceni, a ima i stalan angažman s vlastitim kvintetom. Predaje na Institutu za gitaru u Wappingu, u školi King Alfred u Hampsteadu, te redovito piše za časopis Total Guitar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –