Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pierre Hadot

Plotin : Jednostavnost pogleda

  • Nakladnik: Nova akropola
  • Prijevod: Zrinka Treščec
  • 10/2010.
  • 175 str., meki uvez
  • ISBN 9789537511050
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Plotinova filozofija svojom dubinom i neposrednošću dira čovjekovu dušu, i jednostavna je utoliko što prenosi onu poruku koju duša davno želi čuti, poruku o njenom uzvišenom porijeklu, o razlogu njenog boravka u ovom svijetu i o putu kojim se može vratiti svome božanskom izvoru.

Plotinove „Eneade“ su prekrasna i prebogata riznica najljepših misli o ljudskoj duši, o njenom padu u ovaj svijet i o njenoj težnji da se vrati svom pravom izvoru - Dobru. No, svatko tko se prihvatio čitanja "Eneada" zna kako je ponekad zahtijevan ovaj tekst, zna kako je teško samostalno čitanje Plotina. A, opet, odbija nas i čitanje knjiga u kojima nam netko drugi prepričava što je "pjesnik" htio reći; želimo Plotinovu misao doživjeti što je neposrednije moguće.

Ova Hadotova knjiga je savršen spoj jednostavnosti i neposrednosti. Njegovo poznavanje Plotinove filozofije je duboko, i zato on ne prepričava Plotina, on nas jednostavno vodi, poput turističkog vodiča, kroz čarobnu zemlju Plotinove filozofije, a ono o čemu govori neposredno se pokazuje pred našima očima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –