Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mayumi Nishimure

Mayumina kuhinja : Makrobiotička kuharica za tijelo i dušu

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • 02/2011.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532571905
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Makrobiotika kao zdrav i prirodan način življenja koji podrazumijeva prehranu bogatu cjelovitim žitaricama, povrćem i mahunarkama, postala je globalni fenomen. Posljednjih godina sve je više holivudskih zvijezda prihvaća zbog njezinih pozitivnih učinaka na zdravlje, kao što su visoka razina energije, zdrava koža, spokojan um i snažnija povezanost s Univerzumom.

Mayumi Nishimura, učiteljica makrobiotike i nekoć glavna učiteljica kuhanja na Kushijevom Institutu u Bostonu, radila je kao osobni makrobiotički chef za mnoge zvijezde koje je privukla svojim intuitivnim i kreativnim pristupom, jednostavnim za primjenu. Nadahnuće pronalazi ne samo u japanskoj, nego i u kineskoj, francuskoj,talijanskoj i mnogim drugim etničkim kuhinjama, kao i makrobiotičkim tradicijama. Iznad svega vjeruje da je užitak ključ održivog zdravog kulinarstva prihvatljivog kozmopolitskom ukusu.

Središnji dio njezine knjige čini desetodnevni program za čišćenje organizma. Prihvativši ga, čitatelji će moći uživati u makrobiotičkim jelima i istodobno će sami sebi pružiti priliku za cjelovitu preobrazbu. A tu je i 130 primamljivih recepata ilustriranih jednako primamljivim fotografijama, s navedenim prehrambenim vrijednostima, te dodatnim ilustriranim objašnjenjima novih i nepoznatih načina pripreme. Početnicima, ali i iskusnim makrobiotičarima, ovi će specijaliteti biti prava poslastica i uzbuđenje.

Za one kojima i to nešto znači, Mayumi Nishimure 7 je godina bila Madonnina osobna kuharica, rezultati čega su bili posebno vidljivi na Madonninim koncertnim turnjejama..


Mayumi priprema prekrasnu, energizirajuću hranu u kojoj sam, na moju veliku radost, imala priliku puno puta uživati. Veseli me što je sa svijetom odlučila podijeliti svoje recepte i na taj način omogućila da ljudi osjete učinke njezinih jela, koja su maksimalno iscjeljujuća i zdrava.

Gwyneth Paltrow


Kad ljudi pomisle na makrobiotiku, razmišljaju o iscjeljenju i oporavku, no rijetko pomisle da je riječ o neodoljivoj hrani. Knjiga Mayumina kuhinja će to promijeniti.

Christina Pirello, dobitnica nagrade Emmy kao voditeljica emisije Christina Cooks, te autorica nekolicine svjetskih bestselera o kuhanju

 

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –