Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kevin L. Gyoerkoe Pamela S. Wiegartz

Oslobodite se brige i tjeskobe : Smirite um, opustite tijelo i ovladajte životom

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ivan Belačić
  • 08/2011.
  • 206 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531409704
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svi se mi povremeno brinemo o nečemu. Ali što ako ne možete prestati očekivati najgore - čak i kada ste svjesni da su stvari kojih se bojite malo vjerovatne. Ako patite od pretjerane, nekontrolirane zabrinutosti, znate da ona može uzrokavati značajne poteškoće. Kronično zabrinute osobe pate od fizičkih simptoma poput glavobolje, bolova u leđima, problema s probavom i nesanice. Odnosi s partnerima postaju udaljeni i usiljeni i obilježeni su svađama, nervozom i povlačenjem u sebe.

Povećava se konzumacija alkohola, a može doći do razvoja drugih mentalnih poremećaja poput depresije ili paničnog poremećaja. Pada produktivnost na radnom mjestu, odugovlači se s poslom, a ugodne aktivnosti poput tjelovježbe ili izlaska na večeru odlažu se unedogled. Pretjerana zabrinutost utječe na sva područja života.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, možda i vi patite od kronične zabrinutosti. Ako je ne kontrolirate, hronična zabrinutost može uzrokovati mnogo veće probleme od nesanice. Ova knjiga nudi točno ono što vam treba: jednostavan i učinkovit način da jednom i zauvijek prebrodite zabrinutost.

Koristeći se dokazanim metodama kognitivne bihevioralne terapije (CBT), ova je knjiga recept za one koji se previše brinu. U njoj ćete pronaći sažet vodič koji opisuje CBT strategije za kontrolu zabrinutosti.

Istraživanje Thomasa Borkoveca uspoređuje CBT s tradicionalnijim terapeutskim pristupima. Rezultati istraživanja pokazuju da su kronično zabrinuti najviše napredovali pri primjeni ili strategija opuštanja ili CBT-a (Borkovec i Costello, 1993.). Istraživanje Roberta Ladoceura i njegovih suradnika pokazalo je da kognitivna bihevioralna terapija zabrinutosti korištenjem strategija sličnih strategijama prikazanima u ovoj knjizi, poput izlaganja zabrinutosti i prihvaćanja nesigurnosti, ima učinak na liječenje kronične zabrinutosti (Ladoceur, Douglas i sur. 2000.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –