Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Šovagović

Rudnik čvaraka

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2012.
  • 322 str., meki uvez
  • ISBN 9789531410724
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ova debitantska zbirka priča utorova je posveta Slavoniji njegova djetinjstva promatranoj očima dalmatinskoga dječaka. Već od probavnih problema čitavih roditeljskih svatova pisac u mozaik plete priče napaćene, ali neslomljive ravnice. Šorovima Šovagovićeve mladosti prolaze djed Šamuka, baba Eva, stričevi Čile i Franjo te ostali junaci koji humorom pokušavaju izliječiti svakodnevne probleme. Kroz obiteljsku kronologiju i opjevanu zemlju žita, hrastova i rakije spontano odrastaju i neki drukčiji bećari: istinski zaljubljenici u rock glazbu, rusku književnost i neobične sportove.

Iako se pokušavaju odmaknuti od drevnih običaja, neshvatljivih dječaku s mora, svi junaci "Rudnika čvaraka" slute neminovnost završetka vlastitoga ciklusa - s okusom prasetine, krumpir-salate i gaziranih sokova sumnjivih proizvođača.


***

Tomislav Šovagović rođen je 16. prosinca 1976. godine u Šibeniku. S devet godina doselio u Zagreb, gdje je diplomirao novinarstvo i teologiju. Sportskim novinarstvom bavio se još kao dječak, kasnije i na raznim radijskim i televizijskim postajama. Posljednje četiri godine zaposlen u "Glasu Koncila" kao novinar i izvršni urednik magazina "Prilika". Također je i asistent je u nastavi studija komunikologije na Hrvatskim studijima. Dobitnik desetak nagrada za kratku priču i poeziju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –