Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Frank Lipman

Potrošeni? : Stanite iscrpljenosti na kraj i ponovno se osjećajte odlično

  • Nakladnik: Planetopija
  • 04/2012.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532572193
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tijekom dugogodišnje prakse dr. Lipman, priznati stručnjak za integrativnu medicinu, često je svjedočio stanju koje naziva "potrošenošću": pacijenti pate od nesanice, potištenosti, napadaja panike, probavnih tegoba, alergija, umora, bolova u mišićima i zglobovima, češće se razbolijevaju i duže oporavljaju. Nalazi su obično uredni, liječnici tegobe pripisuju starenju, a zapravo se radi o potrošenosti.

Uzrok je to što čovjek ne živi u skladu s prirodnim ritmom: hrani se prerađenom hranom, nedovoljno se kreće, izložen je stresu i naporima te premalo i nekvalitetno spava.

Dr. Lipman osmislio je šestotjedni program koji uklanja osjećaj potrošenosti i tegobe koje ga prate. Program povezuje dostignuća zapadnjačke medicine s mudrošću alternativnih pristupa te uključuje recepte za ukusna jela od organskih namirnica, vježbe iscjeljujuće joge, naputke za kvalitetniji san te plan uzimanja dodataka prehrani.

Svi su savjeti pomno osmišljeni kako bi bili primjereni suvremenom čovjeku kojem je vrijeme dragocjeno. Program preporučuje i dr. Christiane Northrup te slavne osobe poput Kevina Bacona, Donne Karan, Gwyneth Paltrow, Maggie Gyllenhaal i mnogih drugih.

***

Dr. Frank Lipman svjetski je poznati stručnjak na području integrativne medicine. Osnivač je i voditelj wellness centra Eleven Eleven u New Yorku, u kojem je tijekom više od dvadeset godina pomoću svojeg programa pomogao tisućama ljudi da vrate vitalnost i radost življenja. Posvećen je tome da se njegovi pacijenti trajno osjećaju dobro, umjesto da im pomogne brzo i privremeno.

U svome radu kombinira zapadnjačku medicinu, akupunkturu, nutricionističke savjete, vitamine i biljke, tehnike opuštanja, fizikalnu terapiju i rad na tijelu. Autor je i knjiga Revive: Stop Feeling Spent and Start Living Again, Total Renewal: 7 Key Steps to Resilience, Vitality and Long-Term Health

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –