Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jelena Pervan Stjepan Lukić

Pjegava Iva

  • Nakladnik: Evenio
  • 11/2012.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535615774
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Pjegava Iva" priča je o ljupkoj djevojčici koju muči problem i pitanje s kojim se svatko od nas, a posebno djeca mogu poistovjetiti - kako promijeniti nešto što ne volimo na sebi i trebamo li to uopće željeti? Iva je bila najpjegavija djevojčica na svijetu, ali, pogađate, ona jednostavno nije voljela svoje pjegice. Pokušala ih je obrisati gumicom, prodati na placu za 10 kuna, pričinjalo joj se da je cijeli svijet popjegavio i jednog dana bilo joj je stvarno dosta svega.

Svojom jakom željom da pjegice nestanu i zapomaganjem, prizvala je mala čudnovata bića iz Zemlje smijeha - Hahavca, Hehevca i Hohovca koji su joj odlučili ispuniti želju. Međutim, zajedno s njezinom željom, ispunile su se i želje iz djetinjstva svih članova njezine obitelji. Mama koja je oduvijek željela biti visoka, postala je viša od žirafe. Tata koji je želio crnu kosu, dobio je veliku kovrčavu kuglu kose na glavi, a mačak Prugi postao je lav.

Iva se tako našla u velikoj nevolji, a putem će shvatiti koliko je posebna takva kakva jest i da je važno ono što nosimo iznutra, a zbog čega nas naši bližnji vole, baš kao što mi volimo njih jer su upravo takvi kakvi jesu.

***

Jelena Pervan rođena je 1992. u Splitu gdje je završila opću gimnaziju. Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje trenutno živi. Prve priče za djecu objavila je u časopisu "Prvi izbor" s 18 godina, a i dalje objavljuje svoje priče u časopisima "Radost", "Smib" i "Moj planet". Suradnica je portala Klinfo.hr za recenzije dječjih predstava, filmova i knjiga za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –