Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Noah Gordon

Iscjelitelj

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Nada Kralj Šercar
  • 04/2014.
  • 664 str., meki uvez
  • ISBN 9789531415613
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Devetogodišnji Robert Jeremy Cole moći će, kad odraste, za sebe reći da je imao sreće u nesreći. Kad su mu 1021. godine umrli roditelji, a braća i sestra razdijeljeni drugim obiteljima i skrbnicama, on je uspio izbjeći sudbinu da bude prodan u roblje i otisnuo se u svijet. Henry Croft bio je čovjek koji se bavio liječenjem najsiromašnijih i koji je sitnim prevarama pokušavao preživjeti. Kad primi Roba u svoje društvo počet će ga podučavati najprimitivnijim medicinskim metodama toga vremena i tako zainteresirati za liječenje bolesnika.

Rob će, susrećući se s brojnim bolesnicima koje neće moći izliječiti, odlučiti da će postati pravi, školovani liječnik, a u njegovoj odluci neće ga obeshrabriti ni činjenica da se škola nalazi na drugom kraju svijeta – u Perziji. Put na koji će krenuti odvest će ga u neizvjesnost, u drugu kulturu i vjeru, ali i u ljubav koja će ga uvijek vjerno čekati.

Opsežni povijesni roman "Iscjelitelj" prvi je dio tzv. liječničke trilogije koja prati članove obitelji Cole koji se, svaki u svom vremenu, suočavaju s dvojbama koje donosi medicina tog doba. Rob u "Iscjelitelju" pokušava napustiti primitivne metode liječenja dominantne u srednjem vijeku i učiti znanstveno potvrđenu medicinu u čemu će mu umnogome pomoći tzv. šesto čulo, neobičan dar koji mu omogućuje da predosjeti smrt svojih bolesnika.

 

Noah Gordon, suvremeni je američki književnik. Njegov najveći hit, roman "Iscjelitelj", postao je velika uspješnica i uspješno se prodaje već više od trideset godina, a prema njemu je snimljen i istoimeni film. Na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani: "Šaman", "Iscjelitelj iz Zaragoze", "Rabin", "Jeruzalemski dijamant" i "Vinogradar". Osvojio je zavidnu količinu nagrada između kojih je i James Fenimore Cooper nagradu za povijesnu fikciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Iscjelitelj - Noah Gordon –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –