Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tana French

U šumi

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 05/2014.
  • 552 str., meki uvez
  • ISBN 9789531415996
  • Cijena: 169.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dvanaest ti je godina. Ljetni su praznici. Igraš se u šumi s dvoje najboljih prijatelja. Nešto se dogodi. Nešto strašno. I njih dvoje zauvijek nestanu…

Dvadeset godina poslije, Rob Ryan − dijete koje se uspjelo vratiti − detektiv je u dublinškoj policiji. Promijenio je ime. Nitko ne zna za njegovu prošlost. Čak se ni on sam ne sjeća što se dogodilo onoga dana. Ali, kada na mjestu stare tragedije bude pronađeno tijelo djevojčice, Rob je ponovno uvučen u zloslutni misterij. Za njega i njegovu partnericu u policiji, Cassie, svaki trag nosi nešto kobno…

Naizgled normalna žrtvina obitelj krije mnoge tajne. Robova privatna istraga narušava mu duševno zdravlje. A svaki trag neumoljivo vodi natrag… u šumu.

Debitantski roman Tane French "U šumi" odmah je po objavljivanju osvojio četiri ugledne nagrade za najbolji debitantski kriminalistički roman: nagradu Edgar, nagradu Barry, nagradu Macavity i nagradu Anthony, a Tana French postala je jedna od najznačajnijih suvremenih autorica kriminalističkih romana.

***

Tana French odrasla je u Irskoj, Italiji, SAD-u i Malawi, a živi u Dublinu od 1990. godine. Obrazovala se za profesionalnog glumca na Trinity koleđu, u Dublinu, a radila je u kazalištu, na filmu i kao voice-over. Njezine knjige osvojile su brojna priznanja i nagrade, kao što su, Edgar, Anthony, Macavity, Barry i ICVA Clarion nagrade, te je bila finalistica za nagradna priznanja LA Times-a i Strand magazina.

Na hrvatski joj je dosad preveden roman "Vjerno susjedstvo" koji je izazvao veliku pozornost ljubitelja kriminalističkog žanra. The Washington Post nazvao ju je "jednom od najtalentiranijih živućih autora kriminalističkih romana“. Sa svojim mužem i kćerkom živi u Dublinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Tana French: In The Woods –

– U šumi - Tana French –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –