Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iaia Caputo

Zašto muškarci šute?

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Zrinka Dujmović
  • 06/2014.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789532572933
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Zašto muškarci šute?" britka je polemika poznate talijanske novinarke koja razmatra suvremeno društvo i položaj muškarca koji se danas bitno promijenio. Nasuprot tradicionalne dominantne uloge, današnji se muškarac našao suočen s novom stvarnošću koja od njega traži izazovnu prilagodbu za koju često nije spreman. Umjesto toga, drži se dobro poznatog ali zastarjelog teritorija u kojemu vrijede drevni kodeksi koji su ga nekoć smještali na pijedestal.

Zbog toga je današnjem muškarcu često otežana mogućnost komuniciranja svojih osjećaja, frustracija i nesigurnosti što u ekstremnim situacijama dovodi do agresivnosti i nasilja koje se odražava i na društvo u cjelini.

Iaia Caputo temelji ovu studiju na primjerima iz suvremenog talijanskog društva, ali problematika o kojoj govori univerzalna je i iznimno važna za nužno redefiniranje uloge oba spola danas.

***

Iaia Caputo jedna je od najpoznatijih suvremenih talijanskih novinarki te autorica nekolicine knjiga, između ostalog i knjige "Žene nikada ne stare", provokativne studije o ženi u današnjem društvu (Planetopija, 2013.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –