Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

N.B. - MV ×

Vijest • 19.09.2012.

Objavljena monografija 'Hrvatski antifašistički strip'

Udruge prijatelja stripa Stripforum objavila je strip-monografiju "Hrvatski antifašistički strip", retrospektivu hrvatskog ratnog stripa u izdanju  u kojoj su na jednom mjestu okupljeni stripovi posvećeni antifašizmu velikih imena hrvatskoga stripa. Monografija, kojoj je cilj i dodatna reafirmacija stripa i podsjećanje na bogatu nacionalnu strip-baštinu, donosi radove dvadesetak crtača i scenarista...
Vijest • 23.08.2012.

Ako volite krimiće počnite planirati skori izlet u Beč

Cijeli će se Beč 18. rujna ove godine u okviru osme po redu bečke Noći krimića pretvoriti u jedno veliko kriminalističko poprište, a u ukupno 54 bečka lokala će te večeri krv teći u potocima. U kafićima kao što su slavni Hawelka ili čak Starbucks mnogobrojni će ljubitelji krimića uz šalicu kave ili čašicu vina moći poslušati ulomke najnovijih dostignuća kriminalističke književnosti.
Vijest • 06.07.2012.

Neda Miranda Blažević-Krietzman dobitnica nagrade 'Tin Ujević'

Nagradu "Tin Ujević" za najbolju knjigu pjesama objavljenu od svibnja 2011. do svibnja 2012. osvojila je Neda Miranda Blažević-Krietzman za zbirku pjesama "Vezuvska vrata". Pjesnikinji je na završnoj svečanosti tradicionalnog festivala "S Tinom u Vrgorcu" nagradu predao predsjednik Društva hrvatskih književnika (DHK) Božidar Petrač.
Vijest • 05.07.2012.

Bečki open air književni festival ove godine ponovno u MuseumsQuartieru

U glavnom dvorištu bečkog Muzejskog kompleksa 5. srpnja ove godine započinje omiljeni austrijski open air književni festival pod nazivom O-Töne. Festival je kao i svake godine posvećen aktualnim tekstovima domaćih pisaca, a široki spektar predstavljenih autora seže od potpuno neafirmiranih do svjetski poznatih književnika.
Vijest • 02.07.2012.

Novine u predlaganju programa javnih potreba u kulturi za 2013.

Ministarstvo kulture raspisalo je prije nekoliko dana Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2013. godinu. U program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2013. godinu, u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi i Pravilnikom o izboru i utvrđivanju javnih potreba u kulturi te ocjenom izvršenja vezanom uz dosadašnje obveze prema Ministarstvu kulture,...
Vijest • 16.03.2012.

Počeo Međunarodni sajam knjiga u Leipzigu i otvoren hrvatski štand

Međunarodni sajam knjiga u Leipzigu otvoren je za publiku, a u nazočnosti ministrice kulture Andreje Zlatar Violić i direktora Sajma Olivera Zillea otvoren je hrvatski štand i obilježena 10. obljetnica hrvatskoga nastupa. Nakon Sajma knjiga u Frankfurtu, leipziški je sajam najveća manifestacija ove vrste u Njemačkoj i jedan od najvećih na svijetu.
Vijest • 14.03.2012.

Deja vu... deja vu... iliti o zamračenju

Kada Grad Zagreb objavi rezultate natječaja javnih potreba u kulturi, pažljiviji poznavatelji kulturne scene metropole znaju da slijedi deja vu: nezavisna kulturna scena će se pobuniti, ukazivati na brojne nelogičnosti, malverzacije i lopovluk, dok će gradske vlasti kroz usta srednjerangiranih činovnika prosipati floskule, čekajući da mediji izgube interes za temu.
Vijest • 01.02.2012.

Međunarodna radionica o nakladništvu danas u Goethe Institutu

Međunarodna radionica "Nakladništvo danas", trodnevni skup kojemu je podnaslov "Perspektive, teškoće, zakonski okviri, potpore, tržišna situacija i strategije u Europi, Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi" na kojemu njemački stručnjaci iz područja nakladništva i knjižarstva kolegama iz Hrvatske i zemalja regije predstavljaju modele i trendove te razmjenjuju pozitivna iskustva iz branše, održava se u...