Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alain Badiou ×

Kritika • 04.12.2017.

Alain Badiou: Metafizika stvarne sreće i David Albahari: 21 priča o sreći

U materijalistički i narcistički koncipiranim narativima zapadnog svijeta sreća se pojavljuje kao identitetski imperativ koji je na krilima liberalnog kapitalizma bez alternative prije svega mišljen kao jednokratna ugoda odnosno kao ultimativni proizvod koji možemo konzumirati. No puno je važnije kako u ovoj koncepciji ideje sreće ona u potpunosti isključuje kategorije susreta i empatije.
Kritika • 09.05.2016.

Alain Badiou : Metafizika stvarne sreće

Bauk potrage za srećom kruži kapitalističkim imperijem. Priručnici za samopomoć šire se medijskim prostorom poput kudzu loze. Multimedijski psiholozi trže konzumerske recepte za sreću kroz televizijske emisije i knjiška 'self help' izdanja. A Alain Badiou na bauk potrage za srećom odgovara starim baukom komunizma.
Najava • 17.03.2016.

Alain Badiou gost Filozofskog teatara u HNK i Muzeju prekinutih veza

Filozofski teatar u zagrebačkome HNK ugostit će francuskog filozofa Alaina Badioua. Susret će biti u potpunosti posvećen kazalištu dok će onaj, sljedećeg dana, 18. ožujka u Muzej prekinutih veza biti posvećen ljubavi. Razgovor vode Alain Badiou i Srećko Horvat.
Najava • 28.09.2006.

Booksa : događanja

U književnom klubu Booksa tjedan započinje otvorenjem izložbe Mirana Križanića i Hrvoja Tuteka u utorak, 19. rujna, a do kraja mjeseca na programu su promocije knjiga: “Mobilizacija i razvoj zajednica: akcijsko istraživanje u Hrvatskoj”, te knjige “Slijepe ulice” autorice Gordane Ostović, “Inteligencija zla ili pakt lucidnosti”, Jeana Baudrillara i “Sveti Pavao: Utemeljenje univerzalizma”,...