Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alen Brlek ×

Vijest • 11.10.2023.

Međunarodni književni festival Poligon u Mostaru o temi odnosa književnosti i konzumerizma

Međunarodni književni festival Poligon održat će se u Mostaru od 12. do 14. listopada 2023. u Klubu knjige Ivo Andrić, a u goste stižu autori/ce iz Hrvatske, Srbije i BiH: Jana Prević Finderle, Alen Brlek, Jelena Paligorić Sinkević, Mili Đukić, Andrija Škare i Igor Borozan. Tema ovogodišnjeg programa je odnos književnosti i konzumerizma.
Najava • 02.06.2023.

Predstavljanje višejezičnog zbornika 'VERSschmuggel / Krijumčarenje stihova'

Predstavljanje višejezičnog zbornika 'VERSschmuggel / Krijumčarenje stihova', na kojem će sudjelovati pjesnici Alen Brlek i Martina Vidaić te austrijska pjesnikinja Franziska Füchsl i njemački pjesnik Tristan Marquardt i prevoditeljica Snježana Božin, održat će se u petak, 2. lipnja u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu.
Najava • 12.04.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama Alena Brleka 'Halal zumra'

Predstavljanje nove zbirke pjesama Alena Brleka 'Halal zumra' održat će se u srijedu 12. travnja u Kinoteka Baru u Zagrebu (Kordunska 1). Knjigu će uz autora predstaviti Darko Šeparović i Marko Pogačar.
Najava • 31.01.2023.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022. i CD-a 'Pomrčina' benda Sjeverozapad, održat će se u utorak 31. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Sudjelovat će Lidija Bajuk, Ksenija Banović, Alen Brlek, Diana Burazer, Marina Katinić, Andrijana Kos Lajtman, Davor Šalat, Tomica Šćavina, Rujana Vučićević, Zvonka Obajdin i Nikola Brkljačić.
Najava • 19.06.2020.

24. Kvirinovi poetski susreti

24. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene pjesničke nagrade za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu pjesnikinji Andriani Škunci i nagrada za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, Alenu Brleku za knjigu 'Sang'.
Kritika • 03.02.2020.

Alen Brlek : Sang