Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Čitaj mi! ×

Najava • 01.04.2021.

Međunarodni dan dječje knjige i obilježavanje 8. obljetnice kampanje Čitaj mi!

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje osmog rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja 'Čitaj mi!'. Središnja proslava održat će se u četvrtak 1. travnja u Gradskoj knjižnici 'Franjo Marković' Križevci.
Vijest • 02.04.2020.

Međunarodni dan dječje knjige - Glad za riječima

Pročitajte poruku djeci svijeta koju je povodom Međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja, napisao Peter Svetina, slovenski književnik. IBBY sekcija Slovenije poziva sve ljubitelje knjige da snime video u kojem čitaju Poruku djeci svijeta te im ga pošalju za objavu na njihovom FB profilu.
Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.
Najava • 07.04.2018.

Peta obljetnica kampanje 'Čitaj mi!'

Petu obljetnicu kampanje 'Čitaj mi!' obilježit će brojne hrvatske knjižnice, dječji vrtići i udruge, a središnja proslava održat će se u subotu, 7. travnja u Gradskom kazalištu lutaka Split. U programu sudjeluju i djeci čitaju Joško Markić, Dragan Lisica Ana Babić Pezo, Ana i Lucija Zaninović, Stipe Božić i Vjekoslava Huljić.
Vijest • 15.03.2017.

Hrvatskom čitateljskom društvu Nagrada za inovativnu promociju čitanja u Europi 2017.

Nagrada za inovativnu promociju čitanja u Europi 2017. koju dodjeljuje najveća svjetska organizacija za promicanje pismenosti ILA - International Literacy Association, dodjeljena je Hrvatskom čitateljskom društvu za projekt Čitateljski program za roditelje zatvorenike u kaznionicama.
Tema • 09.09.2014.

Čitaj mi!