Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Damir Šodan ×

Najava • 19.03.2024.

17. Festival pričanja priča – Pričigin

Sedamnaesto izdanje festivala pričanja priča – Pričigin 2024. posvećeno je gradu Splitu. Program tradicionalno započinje s pričama hrvatskih pisaca i spisateljica, nastavlja se gostovanjem regionalnih pisaca i spisateljica te pričama gostiju iz Irske. Završna večer Pričigina posvećena je 60. rođendanu Predraga Lucića.
Najava • 25.05.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Život s maskom' Damira Šodana

Damira Šodan predstavlja svoju zbirku pjesama 'Život s maskom' u četvrtak, 25. svibnja u Kinoteka Baru u Zagrebu. Zaputite se sa Šodanom u Juárez, u tome će vam pomoći Slaven Jurić i Drago Glamuzina.
Najava • 24.05.2023.

Nathalie Handal predstavlja u Zagrebu knjigu 'Republike'

Nathalie Handal, njujorška pjesnikinja palestinskih korijena, predstavit će u Zagrebu svoju knjigu 'Republike' u srijeda, 24. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Damir Šodan i Dean Trdak, prevoditelj knjige.
Najava • 24.06.2022.

Predstavljanje antologije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu?' Damira Šodana

Predstavljanje antologije suvremene europske poezije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu' Damira Šodana održat će se u petak 24. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj se predstavlja sva raznolikost europske poezije početkom 21. stoljeća govorit će Tomica Bajsić i Damir Šodan.
Razgovor • 12.02.2020.

Ana Brnardić : Sviđa mi se ideja poezije kao lijeka, no koji nije za svakog u svakoj prilici

Nema recepata ni pravila, i to je ono što čini poeziju moćnom. Kad bi bilo recepata i pravila, poezija bi sve vrijeme zvučala isto i prazno, odnosno bila bi, možda, čak i popularna. Potpuno se priklanjam Eichovoj tvrdnji koji kaže da je poezija suvišna i nekorisna i nedjelatna, što je upravo ono što je legitimira u utilitarističkom svijetu.