Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara ×

Vijest • 24.06.2024.

Krešimir Bagić i Željko Senković dobitnici Nagrade i Povelje Julija Benešića za književnu kritiku

U sklopu 27. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara dodjeljene su nagrade za hrvatsku književnu kritiku koje nose ime po Juliju Benešiću. Pokrovitelji nagrada su Ministarstvo kulture i medija i Grad Đakovo, a ovogodišnji dobitnici su Krešimir Bagić i Željko Senković.
Najava • 20.06.2024.

27. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, manifestacija posvećena hrvatskoj književnoj kritici, održat će se po 27. puta 20. i 21. lipnja u Đakovu i Trnavi kod Đakova. Okrugli stol je ove godine posvećen odnosu hrvatske i slovenske književnosti i književne kritike. U sklopu programa dodijelit će se Nagrada i Povelja Julija Benešića.
Vijest • 23.02.2024.

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julije Benešića 2024.

Raspisan je Natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, koja se dodjeljuje za najbolju knjigu književnih kritika objavljenu između 15. svibnja 2023. i 15. svibnja 2024. Natječaj organiziraju Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu, a rok za prijavu je 15. svibnja 2024.
Vijest • 10.12.2019.

Tonči Valentić dobitnik nagrade 'Julije Benešić' za najbolju knjigu književnih kritika

Nagrada 'Julije Benešić' koja se dodjeljuje za najbolju knjigu književnih kritika pripala je Tončiju Valentiću za knjigu 'Arhipelag suvremene filozofije'. Nagradu su mu sklopu 22. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara dodijelili Ogranak Matice hrvatske u Đakovu i Društvo hrvatskih književnika (DHK), Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski.
Najava • 27.06.2019.

22. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara već tradicionalno održat će se uoči Đakovačkih vezova, 27. i 28. lipnja 2019., a ove godine će okupiti oko dvadeset i pet sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U sklopu manifestacije održat će se osam književnih i dva glazbena programa.