Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Eimear McBride ×

Najava • 11.11.2021.

Eimear McBride gostuje na tribini 'Razotkrivanje'

Na tribini 'Razotkrivanje' koja će se održati u četvrtak 11. studenog 2021. nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjige 'Čudan hotel' i 'Manji smo boemi' autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.
Najava • 21.05.2021.

Tribina Translator's Corner - razgovor o prijevodu romana 'Čudan hotel' Eimear McBride

Na tribini Translator's Corner s prevoditeljima će se razgovarati o njihovu iskustvu prevođenja i knjigama na čijim prijevodima rade. O prijevodu romana 'Čudan hotel' irske književnice Eimear McBride, koji uskoro izlazi u izdanju nakladničke kuće Fraktura, razgovarat će prevoditeljica Anda Bukvić Pažin i urednica Iva Karabaić.
Najava • 08.09.2019.

Sedmi Festival svjetske književnosti u rujnu u Zagreb dovodi goste s tri kontinenta i iz 18 zemalja

Festival svjetske književnosti u 2019. godini u fokusu ima književnost španjolskog jezika, a ugostit će više od sto inozemnih i domaćih pisaca, književnih kritičara, znanstvenika, likovnih umjetnika i glazbenika koji dolaze s tri kontinenta i iz 18 zemalja. Oni će početkom rujna Zagreb staviti na mapu najzanimljivijih književnih centara u Europi.
Najava • 20.02.2019.

Tribina Novi ženski glasovi: Eimear McBride - Manji smo boemi

U srijedu 20. veljače u Kulturno informativnom centru u Zagrebu održat će se tribina o irskoj spisateljici Eimear McBride i njezinom romanu 'Manji smo boemi'. Prevoditeljica Anda Bukvić Pažin i književna teoretičarka Maša Grdešić pokušat će roman rasvijetliti s raznih strana. Tribinu moderira književna teoretičarka Marija Ott Franolić.