Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.02.2019.

Tribina Novi ženski glasovi: Eimear McBride - Manji smo boemi
Održava se
20.02.2019. u 19h

U srijedu 20. veljače u 19 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu (Preradovićeva 5) održat će se tribina o irskoj spisateljici Eimear McBride i njezinom romanu "Manji smo boemi" (Fraktura, 2018)

Roman "Manji smo boemi" stilski je neobičan tekst o pomaknutoj ljubavnoj vezi, o sazrijevanju mlade djevojke, njezinoj potrazi za vlastitom seksualnošću i emocionalnošću te mjestom pod suncem. Napisan je zgusnutom sintaksom, visceralnim stilom koji skraćuje put od teksta do doživljaja stvarnosti.

Prevoditeljica Anda Bukvić Pažin i književna teoretičarka Maša Grdešić pokušat će roman rasvijetliti s raznih strana. Kakvo je bilo iskustvo prevođenja ovako neobične jezične forme i što je novo čitateljima ponudila Eimear McBride? Je li to ženski bildungsroman i može li se reći da je predsvjesni jezik romana prikladniji za ispisivanje ženskih iskustava od realističnog pripovijedanja?

Razgovor moderira književna teoretičarka Marija Ott Franolić.

Eimear McBride

Manji smo boemi

  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • Fraktura 12/2018.
  • 272 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580050

Roman irske spisateljice Eimear McBride 'Manji smo boemi' ispričan je iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu, bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo. Priča je to o strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –