Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eimear McBride

Manji smo boemi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • 12/2018.
  • 272 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580050
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad osamnaestogodišnja Irkinja Eily stigne u London na studij glume, nevina i naivna, čini se lakim plijenom za velegradske predatore. Neko vrijeme uspješno odolijeva svim iskušenjima, no kad upozna dvostruko starijega poznatoga glumca, padaju sve linije njezine obrane. Isprva toplo-hladna romansa razvija se u poprilično ozbiljnu vezu, no Stephen čuva strašnu tajnu koju, uvjeren je, nitko ne zna. Kako vrijeme odmiče, dolazi čas da se konačno izgovori ono što se dotad činilo neizrecivim. Postoji li ljubav dovoljno jaka da prebrodi najjače kušnje? Zbog čega ljubavnici na potpuno prihvaćanje odgovaraju izdajom?


Drugi roman irske spisateljice Eimear McBride "Manji smo boemi" nipošto nije obični ljubavni roman. Ispričan iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu, bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo. Priča je to o strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja, kao i snagom nove ljubavi koja prelazi sve prepreke.


“Ovo je, povrh svega, ljubavna priča: ogoljena, bolno romantična, koja pogađa poput poraza.”
Booklist

“Propulzivna priča o odrastanju, prožeta privlačnim osjećajem mladenačkog uzbuđenja i ranjivosti.”
The New Yorker

“Manji smo boemi iskustvo je svih osjetila – i još jedno izvrsno postignuće.”
Wall Street Journal

“Snažni roman o žudnji.”
O, The Oprah Magazine

“Džojsovski... Roman je pun složenih maštovitih igara riječima iz pera jedne od najboljih mladih talentiranih spisateljica.”
Scott Simon, NPR

“Manji smo boemi ljubavna je priča, no zapravo je riječ o naelektriziranom i lijepom prikazu kako se zidovi neke osobe pomiču, padaju i ponovno grade.”
NPR.org

Eimear McBride irska je književnica rođena 1976. u Liverpoolu. Djetinjstvo je provela u Irskoj, a sa sedamnaest godina došla u London studirati glumu. Svoj prvi roman, "A Girl Is a Half-formed Thing", objavila je 2013. Roman "Manji smo boemi" (The Lesser Bohemians) objavljen je ujesen 2016., a treći, "Čudan hotel" (Strange Hotel), izašao je 2020. godine. Za svoje romane dobila je više britanskih i irskih nagrada. Piše i kratke priče, koje objavljuje u tisku i zajedničkim zbirkama. Živi i radi u Londonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Manji smo boemi - Eimear McBride –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –