Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eimear McBride

Čudan hotel

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • 06/2021.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583785
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

London, Pariz, Moskva, Berlin, Peking, Montreal, Auckland, Touluse, Jeruzalem, Den Bosch, San Francisco, Dun Laoghaire, Tokio, Austin, Bruxelles, Dublin, Zagreb. U svakom gradu, hotel. Čudan hotel. Čudna putnica. Žena koja je svjesna da je pogrešno dozvoliti sjećanju ulazak u život, pa ipak u potrazi za davno izgubljenim vremenom obilazi hotelske sobe s jednog kraja svijeta na drugi, od jednog minibara do drugog, od jednog mutnog svjetla nad krevetom do drugog, od jednog hotelskog balkona do drugog. Katkada je samo tanka mjedena ograda dijeli od koraka u vječnost. Je li konačno došao taj dan? Taj sat? Ta minuta? 

"Čudan hotel" treći je roman suvremene irske književnice Eimear McBride u kojem ona pristupa temi i jeziku na svoj originalan, intrigantan i zavodljiv način. Nakon sjajnog romana "Manji smo boemi", "Čudan hotel" konačna je potvrda da je riječ o jedinstvenom književnom fenomenu koji zavređuje usporedbu s Joyceom.

Iz medija:

Čudan hotel ostavlja dojam da je riječ o promišljanjima romantičnoga gubitka i skiciranju prilagodbi koje u tom slučaju čovjek mora napraviti. No on isto tako zaranja puno dublje u nestabilnost identiteta. – Alex Clark, The Guardian

Nijedan suvremeni autor ne ushićuje me više od Eimear McBride – zbog njezina pisanja o tijelu, radikalne reimaginacije rečenice, izumljivanja novih razina intimnosti. Ništa drugo nije toliko svježe, toliko radikalno novo. Čudan hotel izaziva i širi moj osjećaj o tome što sve umjetnost može postići. Svaki roman Eimear McBride pravi je doživljaj. – Gareth Greenwell

Mnogo je iskrica u ovoj jedinstvenoj, briljantnoj prozi. – Kirkus

Eimear McBride irska je književnica rođena 1976. u Liverpoolu. Djetinjstvo je provela u Irskoj, a sa sedamnaest godina došla u London studirati glumu. Svoj prvi roman, "A Girl Is a Half-formed Thing", objavila je 2013. Roman "Manji smo boemi" (The Lesser Bohemians) objavljen je ujesen 2016., a treći, "Čudan hotel" (Strange Hotel), izašao je 2020. godine. Za svoje romane dobila je više britanskih i irskih nagrada. Piše i kratke priče, koje objavljuje u tisku i zajedničkim zbirkama. Živi i radi u Londonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –