Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.11.2021.

Eimear McBride gostuje na tribini 'Razotkrivanje'
Održava se
11.11.2021. u 20h

Na tribini "Razotkrivanje" koja će se održati u četvrtak 11. studenog 2021. u 20 sati nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjige "Čudan hotel" i "Manji smo boemi" autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 15, no razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).
 

O romanu "Čudan hotel"

Čudan hotel McBride Eimear

London, Pariz, Moskva, Berlin, Peking, Montreal, Auckland, Touluse, Jeruzalem, Den Bosch, San Francisco, Dun Laoghaire, Tokio, Austin, Bruxelles, Dublin, Zagreb. U svakom gradu, hotel. Čudan hotel. Čudna putnica. Žena koja je svjesna da je pogrešno dozvoliti sjećanju ulazak u život, pa ipak u potrazi za davno izgubljenim vremenom obilazi hotelske sobe s jednog kraja svijeta na drugi, od jednog minibara do drugog, od jednog mutnog svjetla nad krevetom do drugog, od jednog hotelskog balkona do drugog. Katkada je samo tanka mjedena ograda dijeli od koraka u vječnost. Je li konačno došao taj dan? Taj sat? Ta minuta?

"Čudan hotel" treći je roman vodeće suvremene irske književnice Eimear McBride u kojem ona pristupa temi i jeziku na svoj originalan, intrigantan i zavodljiv način. Nakon sjajnog romana "Manji smo boemi", "Čudan hotel" konačna je potvrda da je riječ o jedinstvenom književnom fenomenu koji zavređuje usporedbu s Joyceom.
 

O romanu "Manji smo boemi"

Manji smo boemi McBride Eimear

Kad osamnaestogodišnja Irkinja Eily stigne u London na studij glume, nevina i naivna, čini se lakim plijenom za velegradske predatore. Neko vrijeme uspješno odolijeva svim iskušenjima, no kad upozna dvostruko starijega poznatoga glumca, padaju sve linije njezine obrane. Isprva toplo-hladna romansa razvija se u poprilično ozbiljnu vezu, no Stephen čuva strašnu tajnu koju, uvjeren je, nitko ne zna. Kako vrijeme odmiče, dolazi čas da se konačno izgovori ono što se dotad činilo neizrecivim. Postoji li ljubav dovoljno jaka da prebrodi najjače kušnje? Zbog čega ljubavnici na potpuno prihvaćanje odgovaraju izdajom?

Drugi roman irske spisateljice Eimear McBride "Manji smo boemi" nipošto nije obični ljubavni roman. Ispričan iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu, bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo. "Manji smo boemi" priča je o strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja, kao i snagom nove ljubavi koja prelazi sve prepreke.

Eimear McBride

Čudan hotel

  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • Fraktura 06/2021.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583785

U svakom gradu, hotel. Čudan hotel. Čudna putnica. Žena koja je svjesna da je pogrešno dozvoliti sjećanju ulazak u život, pa ipak u potrazi za davno izgubljenim vremenom obilazi hotelske sobe s jednog kraja svijeta na drugi. 'Čudan hotel' treći je roman suvremene irske književnice Eimear McBride u kojem ona pristupa temi i jeziku na svoj originalan, intrigantan i zavodljiv način. 

Eimear McBride

Manji smo boemi

  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • Fraktura 12/2018.
  • 272 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580050

Roman irske spisateljice Eimear McBride 'Manji smo boemi' ispričan je iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu, bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo. Priča je to o strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –