Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Eugenia Ehgartner ×

Najava • 06.05.2024.

Austrijski pisac Vladimir Vertlib predstavlja knjigu 'Zebra u ratu' u Zagrebu, Splitu i Slimenu

Austrijski pisac Vladimir Vertlib predstavit će svoju knjigu "Zebra u ratu" (Zebra im Krieg) u Zagrebu, Splitu i Slimenu, rodnom mjestu Josipa Pupačića u zaleđu Omiša. U ponedjeljak, 6. svibnja gostuje u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, u srijedu, 8. svibnja u Knjižnici Dalmatina (GKMM) u Splitu, a u četvrtak, 9. svibnja u Čitaonici-knjižnici Slime.
Najava • 09.03.2023.

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana: 'Nikolski' Nicolasa Dicknera, 'Viralno' Mauricija Segure i 'Žena koja bježi' Anaïs Barbeau-Lavalette, održat će se u četvrtak 9. ožujka u multimedijalnoj dvorani Kulturno Informativnog Centra u Zagrebu.
Najava • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman 'Dvotjedni date', duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.
Najava • 07.10.2022.

Austrijska autorica Andrea Grill predstavlja ‘Cherubino’

U okviru Zagrebačkih književnih razgovora održat će se predstavljanje knjige austrijske autorice Andree Grill ‘Cherubino’, u petak 7. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Milka Car, prevoditeljica i Eugenia Ehgartner, urednica knjige te moderator Andy Jelčić.
Razgovor • 08.09.2020.

Eugenia i Juergen Ehgartner : Leykamova je nova misija približiti austrijsku književnost hrvatskim čitateljima

Tijekom lock-downa nijednog trenutka nismo prestali raditi: prevoditelji su nastavili prevoditi, autori pisati, lektorica lektorirati, dizajner i tiskara proizvoditi knjige. Pokušat ćemo svakako realizirati nakladnički program koji smo si zacrtali za 2020. Od bilateralnog projekta 'Godina kulture Austrija - Hrvatska 2017' pa do kraja 2020. imat ćemo čak 18 prijevoda austrijskih autora.