Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Eva Illouz ×

Kritika • 24.02.2016.

Eva Illouz : Hladna Intimnost / Hard-core romansa

Seks nije samo seks.Nije isto spavate li sa ženom u krevetu, s ljubavnicom u hotelskoj sobi, ili s ljubavnikom na plaži. I nije isto prakticirate li pritom seks sa zaštitom, oralni ili analni seks, odnosno heteroseks ili homoseks. U svakom od ovih slučajeva seks je flagrantniji politički čin od odlaska na biralište ili gledanja središnjeg dnevnika nacionalne televizije.
Vijest • 20.02.2016.

Eva Illouz: Da se iz rječnika izbrišu romantična ljubav i seks, ekonomija bi kolabirala

Mislim da bi u slučaju da romantičnu ljubav i seks izbrišemo iz rječnika, ekonomija kolabirala – izjavila je Eva Illouz na početku nedavnog gostovanja u Filozofskom teatru zagrebačkog HNK večer uoči Dana zaljubljenih, čije je obilježavanje začinjeno cvijećem, darovima i izlascima u dvoje, na radost cvjećara, trgovaca i ugostitelja, jedan od najboljih dokaza za istinitost izrečenog.
Najava • 13.02.2016.

Eva Illouz nova gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, autorica na hrvatski prevedene knjige 'Zašto ljubav boli'. Eva Illouz specijalizirala se upravo za ljubav, pa nije slučajno da se novo izdanje Filozofskog teatra održava 13. veljače, uoči Valentinova.
Kritika • 10.07.2013.

Eva Illouz : Zašto ljubav boli

Knjiga nije sociološka varijanta raznih priručnika za samopomoć punu praktičnih savjeta za svakodnevnu uporabu, ona  je zanimljivo i dobro argumentirano, znanstveno, ozbiljno ali nadasve čitko i ponekad vrlo zabavno štivo obogaćeno citatima iz književnih i internetskih tekstova, privatnim pismima i svjedočanstvima osoba koje su s autoricom podijelile svoja promišljanja i iskustva. Istovremeno, riječ...