Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FALIŠ ×

Najava • 05.09.2018.

Književni program šestog Festivala alternative i ljevice – FALIŠ

Šesti Festival alternative i ljevice – FALIŠ održat će se od 5. do 8. rujna u Šibeniku. Središnja tema Festivala bavi se aktualnim pitanjem 'Turizam: između profita i javnog dobra', a u dijelu programa posvećenom književnosti gostuju Selvedin Avdić, Emir Imamović Pirke i Ivana Dragičević.
Najava • 07.09.2017.

Predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'

U sklopu Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) u četvrtak, 7. rujna u 19 sati održat će se predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'. Roman će predstaviti Andrej Nikolaidis, Emir Imamović Pirke i Kruno Lokotar.
Vijest • 13.03.2017.

Pokrenuta crowdfunding kampanja za održavanje 5. Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ)

Nakon što su organizatori FALIŠ-a odbili ovogodišnju umanjenu potporu Ministarstva kulture odlučili su 'zamoliti donacije prijatelja, istomišljenika i svih koji vjeruju da alternativa predatorskom kapitalizmu postoji te da je bolji svijet ipak moguć'.
Najava • 07.09.2016.

Uskoro četvrti Festival alternative i ljevice u Šibeniku - FALIŠ

Četvrti Festival alternative i ljevice u Šibeniku ove će se godine održati od 7. do 10. rujna. Nakon što je prošle godine obilježeno 70 godina od velike, ali po svemu sudeći privremene pobjede na fašizmom, četvrti FALIŠ posvećen je vremenu koje dolazi, točnije budućnosti i mogućim pravcima promjena.
Najava • 02.09.2015.

Treći Festival alternative i ljevice (FALIŠ) u Šibeniku u znaku antifašizma

Treći po redu Festival alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) koji se od 2. do 5. rujna 2015. održava u Šibeniku kao krovnu temu ove godine uzima antifašizam.