Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.08.2018.

Književni program šestog Festivala alternative i ljevice – FALIŠ
Održava se
05.-08.09.2018.

Terorist Imamović Pirke Emir

Šesti Festival alternative i ljevice – FALIŠ održat će se od 5. do 8. rujna na već poznatim lokacijama u Šibeniku - na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) i u Studiju Galerije sv. Krševana (izložbeni dio). 

Središnja tema Festivala bavi se aktualnim pitanjem "Turizam: između profita i javnog dobra", a u dijelu programa posvećenom književnosti gostuju autori Selvedin Avdić, Emir Imamović Pirke i Ivana Dragičević.

Festival se otvara u srijedu 5. rujna u 18 sati u Studiju Galerije sv. Krševana izložbom fotografija "Goli otok 2018". Istog dana u 20 sati na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) održat će se prva Književna večera na kojoj će gostovati bosanskohercegovački pisac i novinar, Selvedin Avdić koji će predstaviti svoj novi roman "Kap veselja" (Sandorf, 2018). Uz autora sudjelovat će Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke.

Književna večera posvećena Emiru Imamoviću Pirkeu i promociji njegovog novog romana "Terorist" (V.B.Z., 2018), održat će se u četvrtak, 6. rujna s početkom u 22,30, na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža). "Terorist" je priča o dva čovjeka, Novinaru i Mirzi Kasumoviću, koji su odrasli jedan pored drugog i poslije jedan o drugom nisu ni mislili niti se sreli, sve dok Mirza, nakon više od dvadeset godina, nije završio u zatvoru kao Terorist, a novinar u životu završio kao Novinar. Mirza je bio ambiciozan terorist, a Novinar svakim danom gubi ambiciju za bilo što osim par dana samačkog odmora. "Terorist" je roman o njihovom susretu, koji će uz autora, predstaviti Branko Sekulić i Kruno Lokotar.

Zadnja Književna večera održat će se u petak, 7. rujna u 21 sat na Maloj loži a predstavit će Ivanu Dragičević i knjigu "Nejednaki" (Naklada Ljevak, 2018). Ivana Dragičević je novinarka koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, a u publicističkome djelu "Nejednaki" hvata se ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, promišljajući ih i pišući o njima kroz prizmu svjetskih događaja kojima je nazočila i intervjua s brojnim državnicima i intelektualcima. Godinama putujući svijetom, boraveći u različitim kriznim žarištima, autorica nam iz prve ruke svjedoči o ključnim trenucima suvremenog doba te ih stavlja u kontekst ponekad nepoznat domaćoj publici. Pritom nam, pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju, pokazuje kakve sve izazove donosi doba u kojem živimo i globalno mijenjanje odnosa moći. Uz autoricu sudjeluju još Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke

FALIŠ 2018., književni program

Nejednaki Dragičević Ivana

Srijeda, 5. rujna
20.00, Trg Ivana Pavla II. / Mala loža
Književna večera: Selvedin Avdić, Kap veselja
(sudjeluju: Selvedin Avdić, Kruno Lokotar, Emir Imamović Pirke)


Četvrtak, 6. rujna
22.30, Trg Ivana Pavla II. / Mala loža
Književna večera: Emir Imamović Pirke, Terorist
(sudjeluju: Emir Imamović Pirke, Branko Sekulić, Kruno Lokotar)
 

Petak, 7. rujna
21.00, Trg Ivana Pavla II. / Mala loža
Književna večera: Ivana Dragičević, Nejednaki
(sudjeluju: Ivana Dragičević, Kruno Lokotar, Emir Imamović Pirke)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –