Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 27.05.2012.

11. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Pazinu

11. Festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu. Ovogodišnji Festival predstavit će preko 20 odabranih vrsnih europskih književnika, među kojima su Cees Nooteboom, Dimitri Verhulst, Jacinto Lucas Pires, Xabier Montoia, Clemens Meyer, David Albahari… te domaće snage.
Najava • 11.05.2012.

Književni petak : Festival europske kratke priče

Na Književnom petku će biti govora o Festivalu europske kratke priče i njegovim odbljescima; prošlim, sadašnjim i budućim, o tome kako je "ostao malen i postao velik"... Nakon 10 godina postojanja, o The Festivalu govore: Zoran Ferić, Snježana Husić, Karla Pudar i Roman Simić Bodrožić.
Vijest • 28.05.2011.

10. FEKP - Festival europske kratke priče 2011.

FEKP - Festival europske kratke priče ove godine zaokružuje desetu obljetnicu, a ove godine održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Splitu, i bit će svojevrsni 'the best of', izbor ponajboljeg što je festival okupio tijekom dosadašnjih izdanja. Neformalno otvaranje ovogodišnjeg Festivala održat će se u nedjelju, 29. svibnja, u Ateljeima Žitnjak.
Najava • 02.06.2010.

Festival europske kratke priče seli u Rijeku

Festival europske kratke priče, u srijedu, 2. lipnja seli u Rijeku, čime riječka publika, nakon čak dva književna sajma, ima prigodu prisustvovati još jednom vrhunskom književnom zbivanju. U Rijeci će se publici predstaviti Elizabeth Strout, Wells Tower, Jaroslav Rudiš, C.K. Stead i mnogi drugi.
Najava • 01.06.2010.

C.K Stead i Elizabeth Strout na FEKP-u

U utorak 1. lipnja 2010., na Festivalu europske kratke priče očekuju vas brojna događanja, od kojih izdvajamo predstavljanja knjiga novozelanđanskog pisca C.K Steada, te američke Pulitzerovke Elizabeth Strout, kao i predstavljanje nove knjige Senka Karuze.Nakon toga slijede večernja čitanja u polukružnoj dvorani SC-a!
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!
Najava • 01.06.2009.

Započinje 8. Festival europske kratke priče

U ponedjeljak, 1. lipnja 2009. službeno se otvara 8. Festival europske kratke priče, najopušteniji književni festival u Hrvatskoj. Od događanja na FEKP-u u ponedjeljak, izdvajamo razgovor za pamćenje između izraelskoga pisca Alexa Epsteina i Palestinca Samira El-Youssefa, predstavljanje portugalskog pisca Gonçala M. Tavaresa te večernje čitanje u Booksi..
Najava • 27.05.2009.

Uskoro Festival europske kratke priče

U srijedu, 27. svibnja 2009. u  11.00 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se tiskovna konferencija povodom najave 8. Festivala europske kratke priče, koji će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja 2009. u Zagrebu i Zadru. Najpopularniji (i najbolji) književni festival u Hrvatskoj predstavit će organizator festivala, Roman Simić Bodrožić.