Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

filip david ×

Kritika • 21.10.2015.

Filip David : San o ljubavi i smrti

U romanu svaki značajan motiv u sebi sadrži i odraz svoje suprotnosti, poput yina i yanga. Jedini motiv koji se u romanu – pored nedokučiva Boga – izdiže iznad dualističkih zakona na kojima sve počiva, jest ljubav, koja ne mora samo odražavati mržnju, već može zrcaliti i vječnost.
Razgovor • 16.09.2015.

Filip David : U riječima je sve sadržano

Smatra se da prava Biblija nije ova koju čitamo, nego je prava Biblija skrivena. Tako je i Freud došao do podsvjesnog. Tvrdio je da sve ono što govorimo samo krije ono što je bit, pa je psihoanalizom pokušavao doći do glavnog sloja, naše suštine, i tako liječiti pacijente. I to je zapravo to: istraživati riječ, jer u riječima je sve sadržano.
Najava • 11.09.2015.

Program zadnjeg dana Festivala svjetske književnosti 2015.

U programu zadnjeg dana Festivala svjetske književnosti predstavit će se Tomislav Zajec, Tanja Radović i Branko Čegec, a razotkriti Oto Horvat i Filip David. Prikazat će se i film 'Kad smo sanjali' snimljen prema romanu Clemensa Meyera.
Najava • 10.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 8. - četvrtak

Festivalski četvrtak predstavlja Nevena Orhela, Ivančicu Đerić i Ivu Karabaić a gost Razotkrivanja je njemački pisac Clemens Meyer. U razgovoru sudjeluju Filip David, Ernesto Mallo i Samira Kentrić, dok je strip tribina rezervirana za Étiennea Davodeaua.
Vijest • 08.09.2015.

Filip David dobitnik Nagrade 'Meša Selimović'

Nagrada 'Meša Selimović' ove je godine pripala piscu Filipu Davidu za roman "Kuća sećanja i zaborava" (Laguna, Beograd). Kako je početkom ove godine Filip David za svoj roman dobio i prestižnu NIN-ovu nagradu, može se reći da je nagrada Meša Selimović samo potvrdila vrijednost ovog romana.