Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FSK 2016 ×

Razgovor • 16.09.2016.

Stefan Hertmans : Ovaj planet je čudo, i morate postati stariji da biste to vidjeli

Ljudi u starijim vremenima imali su melankoličan pogled na život jer su umirali tako mladi. Život je za njih bio vrlo krhak. Moj djed bi znao imati suze u očima sa sedamdeset godina kada bi ugledao cvijet u proljeće. Sada kada sâm starim počinjem razumijevati: proljeće je apsolutno čudo! Ne mogu shvatiti kako to prirodi uspijeva.
Najava • 11.09.2016.

Nedjelja na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programima posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2016. sudjeluju Saskia de Coster i Jasna Jasna Žmak, Pero Kvesić, Paolo Cognetti, Marko Pogačar... i Dj Filippo Lippi.
Najava • 10.09.2016.

Subota na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu gostuju Muriel Barbery, Marina Stepnova, Ludwig Bauer... na tribini Razotkrivanje predstaviti će se Péter Gárdos i Goran Vojnović, a u Malom noćnom strip-tizu sudjeluju Igor Kordej, Darko Macan...
Najava • 09.09.2016.

Petak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti, u petak 9. rujna gostuju Zoran Ferić, Adriana Altaras, Julijana Matanović, Zaharij Karabašliev, Ksenija Banović... dok će se na tribini Razotkrivanje predstaviti francuska autorica Muriel Barbery. Održat će se okrugli stol o Holokaustu u književnosti na kojem će sudjelovati Daša Drndić, Péter Gárdos i Dušan Šarotar.
Najava • 08.09.2016.

Četvrtak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u četvrtak predstavit će se slovenski autor Dušan Šarotar i njegova čitateljica Jagna Pogačnik. U Dvostrukom portretu sudjeluju mađarski pisac Viktor Horváth i domaći Vladimir Stojsavljević. Tribina Razotkrivanje posvećena je Josipu Mlakiću, a vodi je Ivica Đikić.
Najava • 05.09.2016.

Ponedjeljak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

Nakon svečanog otvorenja Festivala svjetske književnosti 2016. i tribine Razotkrivanje na kojoj je gostovao poznati talijanski autor Claudio Magris, program se nastavlja u Zagrebu i u Splitu. Pogledajte raspored događanja u ponedjeljak 5. rujna.
Najava • 01.09.2016.

Uvod u Festival svjetske književnosti 2016. - izložba crteža i slika prema književnim motivima

Talijanski institut za kulturu i Festival svjetske književnosti već tradicionalno organiziraju svojevrsni uvod u Festival svjetske književnosti - izložbu crteža i slika prema književnim motivima.