Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Rogar ×

Vijest • 16.02.2018.

Objavljen novi broj književnog časopisa Fantom slobode (3/2107)

Novi broj književnog časopisa Fantom slobode (3/2107) posvećen je jednom od najznačajnijih dramatičara francuskog modernizma, Jeanu Anouilhu, povodom sto godina njegova rođenja. Fantom donosi pjesme troje sjajnih pjesnika, sarajevskog Mirka Popovića, splitsku Sanju Baković, te zagrepčanina Gorana Bogunovića...
Najava • 09.09.2017.

Subota na Festivalu svjetske književnosti 2017.

U programu Festivala svjetske književnosti 2017. u subotu, 9. rujna na rasporedu su: 'Dvostruki portret' Maje Gal Štromar i Ivane Rogar, te Vladimira Tabaševića & Kristiana Novaka, tribina 'Razotkrivanje' s Igorom Štiksom i svečano zatvaranje FSK-a uz rođendansku proslavu 15 godina Frakture i 5 godina Festivala svjetske književnosti. U Splitu će gostovati Marina Vujčić.
Najava • 30.05.2017.

FEKP : Igiaba Scego, Chika Unigwe, Lucy Caldwell

Iz programa Festivala europske kratke priče izdvajamo 'Sat u radionici priče' na kojem će Lucy Caldwell i Ivana Rogar razgovarati o svojem iskustvu pisanja kratke priče. U Talijanskom institutu za kulturu gostuje talijansko-somalska autorica Igiaba Scego, a u Klubu Booksa nigerijska i belgijska spisateljica s američkom adresom Chika Unigwe. Večer završava čitanjem i dodjelom nagrade FEKP-a za kratku priču.
Najava • 25.05.2017.

Tribina PiČi s Ivanom Rogar

Što piše, kako to i zašto radi jedna od najperspektivnijih autorica mlađe generacije i ovogodišnja dobitnica Kamova Ivana Rogar saznajte u četvrtak, 25. svibnja na tribini Piči u knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu. Drugi dio tribine rezerviran je za posjetitelje, sve skupa moderira Sanja Vučković.
Vijest • 17.11.2016.

Ivana Rogar dobitnica Nagrade Janko Polić Kamov

Nagradu Janko Polić Kamov dobila je Ivana Rogar za zbirku priču 'Tumačenje snova' (Durieux, 2016). Zbirka pripada "danas rijetkoj lijepoj književnosti. Onoj književnosti koja dopire do danas već zaboravljene 'bačenosti čovjeka u svijet', do smisla pojedinačne opstojnosti.", stoji u priopćenju žirija.