Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Josip Ivanović ×

Najava • 20.02.2023.

Tribina Litterarum translatio: Josip Ivanović

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio Društva hrvatskih književnih prevodilaca, održat će se u ponedjeljak 20. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i ugostiti prevoditelja, urednika i nakladnika, Josipa Ivanovića. S njime će o mnogim zanimljivim temema razgovarati Snježana Husić.
Najava • 09.12.2021.

Portugalski pisac Paulo José Miranda gostuje u Zagrebu

Portugalski pisac Paulo José Miranda gostuje od 9. do 11. prosinca u Zagrebu, povodom predstavljanja romana 'Mrtva priroda' za koji je 1999. primio prvu Nagradu José Saramago, koju dodjeljuje Portugalsko društvo pisaca. Tijekom gostovanja u Zagrebu Paulo José Miranda će sudjelovati u tri događanja...
Razgovor • 15.11.2021.

Josip Ivanović : Rano sam otkrio da nisam čovjek za fiksno radno vrijeme i neku strogu hijerarhiju

Izdavaštvo ima svojih mana, ali je divan posao, koliko god trenutno bio nezahvalan, i ne bih ga mijenjao. Možda nadopunjavao – tipa u sklopu knjižare koju uskoro otvaramo će biti i kafić. Onda više neću biti samo izdavač nego i ugostitelj, valjda. To je ta 'diversifikacija portfelja', jelte, da se izrazim popularnim menadžerskim žargonom.
Najava • 04.04.2017.

Edicije Božičević predstavljaju roman 'Tijela bez težine' Valerije Luiselli

U utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' (Preradovićeva 5, Zagreb) Edicije Božičević predstavit će roman 'Tijela bez težine' mlade meksičke autorice Valerije Luiselli.