Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Knjižna booka ×

Najava • 14.05.2024.

Jubilarna, deseta Knjižna booka posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Knjižna booka, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Na svečanosti, uz dodjele nagrada, učenici osnovnih i srednjih škola predstavljaju svoje projekte vezane uz knjigu i čitanje, pjevaju pjesnike, glume, pripovijedaju.
Najava • 10.06.2021.

Svečanost knjige i čitanja – Knjižna booka

'Knjižna booka', svečanost knjige i čitanja koju već sedmu godinu zaredom organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, održat će se u četvrtak 10. lipnja u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na svečanosti će biti dodjeljene nagrade za literarne natječaje 'Kanižajada Limačijada' i 'Ljekovita lektira' (u suradnji s Noći knjige).
Najava • 02.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka. Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
Najava • 27.03.2018.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se Knjižnom bookom

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige slavljenjem knjige i čitanja - Knjižnom bookom, koja će se ove godine održati 27. ožujka u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.