Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.06.2021.

Svečanost knjige i čitanja – Knjižna booka
Održava se
10.06.2021. u 12h

Knjižna booka svečanost je knjige i čitanja koju već sedmu godinu zaredom organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara s ciljem promoviranja i poticanja knjige i čitanja među djecom i mladima. Svečanošću se obilježava na Međunarodni dan dječje knjige – 2. travnja, ali zbog epidemioloških mjera ove godine održat će se u četvrtak 10. lipnja s početkom u 12 sati u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za tri ovogodišnja natječaja: literarne natječaje Kanižajada Limačijada i Ljekovita lektira (u suradnji s Noći knjige) te natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! (u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije). 

Ovogodišnji gosti Knjižne booke su poznati pisci za djecu i mlade: Silvija Šesto i Božidar Prosenjak.

Cijeli program bit će snimljen i objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara. Program će se odvijati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –