Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige
Održava se
02.04.2019. u 11h

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka!  

Na rođendan slavnog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. U glasnom slavlju knjige i čitanja pridružit će im se poznati pisci za djecu i mlade: Mladen Kušec, Božidar Prosenjak, Hrvoje Kovačević i Julijana Matanović.

Program svečanosti knjiga i čitanja zamišljen je kao mozaik prigodnih i zabavnih sadržaja. Učenici i njihovi mentori iskazuju radost čitanja i druženja s knjigom, likovnim izrazom, scenskim prikazom, glazbom, filmom, a imaju priliku i odmjeriti svoje znanje o pročitanom u zanimljivom kvizu. 

U okviru programa Knjižne booke održat će se i proglašenje pobjednika literarnoga natječaja Kanižajada Limačijada kojim se odaje počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju i natječaja Stvarajmo eKreativno koji potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

Pridružite se i vi svečanosti knjige i čitanja Knjižna booka, 2. travnja 2019., od 11 do 17 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Detalji programa dostupni su na stranici: HUŠK

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –