Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Međunarodni dan dječje knjige ×

Najava • 14.05.2024.

Jubilarna, deseta Knjižna booka posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Knjižna booka, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Na svečanosti, uz dodjele nagrada, učenici osnovnih i srednjih škola predstavljaju svoje projekte vezane uz knjigu i čitanje, pjevaju pjesnike, glume, pripovijedaju.
Najava • 01.04.2021.

Međunarodni dan dječje knjige i obilježavanje 8. obljetnice kampanje Čitaj mi!

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje osmog rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja 'Čitaj mi!'. Središnja proslava održat će se u četvrtak 1. travnja u Gradskoj knjižnici 'Franjo Marković' Križevci.
Vijest • 02.04.2020.

Međunarodni dan dječje knjige - Glad za riječima

Pročitajte poruku djeci svijeta koju je povodom Međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja, napisao Peter Svetina, slovenski književnik. IBBY sekcija Slovenije poziva sve ljubitelje knjige da snime video u kojem čitaju Poruku djeci svijeta te im ga pošalju za objavu na njihovom FB profilu.
Najava • 02.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka. Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
Najava • 27.03.2018.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se Knjižnom bookom

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige slavljenjem knjige i čitanja - Knjižnom bookom, koja će se ove godine održati 27. ožujka u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.