Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kreativna mreža ×

Najava • 25.01.2023.

Predstavljanje knjiga 'Žene, bajke, kraljice' i 'Bajke, kraljevi, lupeži'

Predstavljanje knjiga 'Žene, bajke, kraljice' i 'Bajke, kraljevi, lupeži' održat će se u srijedu 25. siječnja u kazalištu Mala scena. Upoznajte hrvatske autor/ic/e kao likove iz bajki: Ladu Žigo, Natašu Govedić, Veru Vujović, Jadranku Pintarić, Aidu Bagić, Jadranku Bargh, Anu Đokić, Ludwiga Bauera, Borisa Perića, Darka Macana, Zorana Pongrašića i Romana Simića.
Najava • 25.03.2022.

Plovi, plovi knjiga – književni dani na otoku Braču

Sutivan, Nerežišća, Pučišća, Pražnica, Gornji Humac, Selca, Sumartin, mjesta su na otoku Braču do kojih će u ožujku 2022. doploviti knjige i ekipa autora koja će djeci područnih škola predstaviti sebe i svoj književni opus. Andrijana Grgičević, Željka Mezić, Bruno Mezic i Ana Đokić spremni su za plovidbu!
Vijest • 23.11.2021.

Žene, bajke kraljice – devet hrvatskih književnica oživjelo ženske likove iz bajki

'Žene, bajke kraljice' prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Za iduću godinu najavljena je zbirka priča u kojoj će hrvatski književnici napisati priče iz perspektive muških likova iz bajki.
Vijest • 30.03.2020.

Projekt ŠALJI DALJE! – besplatne slikovnice svim zainteresiranim knjigoljupcima

Neprofitna udruga Kreativna mreža iz Zagreba koja se bavi popularizacijom knjige i književnosti za djecu i mlade, pokrenula je projekt ŠALJI DALJE! u kojem će, na svojoj Facebook stranici Slikovnica - prozor u svijet objavljivati kompletne slikovnice iz vlastitog nakladničkog programa. Slikovnice će se moći besplatno čitati i proslijeđivati svim zainteresiranim knjigoljupcima.