Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.03.2022.

Plovi, plovi knjiga – književni dani na otoku Braču
Održava se
25.03.-01.04.2022.

Vizual: Hana Vrca

Sutivan, Nerežišća, Pučišća, Pražnica, Gornji Humac, Selca, Sumartin, mjesta su na otoku Braču do kojih će u ožujku 2022. doploviti knjige i ekipa autora koja će djeci područnih škola predstaviti sebe i svoj književni opus. Andrijana Grgičević, Željka Mezić, Bruno Mezic i Ana Đokić spremni su za plovidbu!

"Plovi, plovi knjiga – književni dani na otocima", umjetnički je projekt Kreativne mreže koji je započeo u Godini čitanja 2021. na otocima Hvaru i Korčuli. U projektu pisci, ilustratori, putopisci i usmeni pripovjedači gostuju u malim područnim školama na otocima gdje je ukupno desetak, petnaestak učenika (negdje i manje!) i da im se nakon programa (književni susreti, likovne i glazbene radionice) daruju knjige. Cilj je projekta da se djeci u udaljenim mjestima omogući susret uživo s umjetnicima, te da se tako izgrađuje njihovo samopouzdanje i samosvijest, a ne da moraju ići u glavni otočki grad ili Split ili Zagreb. Ove godine, uz Brač, knjiga će doploviti i na Pelješac.
 
Program se realizira u suradnji Kreativne mreže iz Zagreba i Narodne knjižnice Supetar. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Više na: Plovi, plovi, knjiga (Facebook)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –