Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Leksikografski zavod Miroslav Krleža ×

Vijest • 15.07.2022.

Predstavljen drugi svezak Hrvatske tehničke enciklopedije

Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavio je drugi svezak Hrvatske tehničke enciklopedije (HTE), djela koje prvi put na jednom mjestu donosi znanja o hrvatskoj tehnici, njezinoj povijesti i sadašnjem stanju, dajući presjek bogate hrvatske tehničke i industrijske baštine. Enciklopedija dolazi usporedno u mrežnome (tehnika.lzmk.hr) i tiskanom izdanju.
Najava • 14.10.2021.

Predstavljanje Hrvatskoga biografskoga leksikona

Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavlja deveti svezak Hrvatskoga biografskoga leksikona. O knjizi će, uz pozdravne riječi glavnog ravnatelja Leksikografskoga zavoda Brune Kragića i ravnatelja Filipa Hameršaka govoriti članice Uredničkoga vijeća akademkinja Nella Lonza i Štefka Batinić te glavni urednik Nikša Lučić.
Najava • 15.10.2020.

70 godina Leksikografskoga zavoda : Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi

U povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka, Leksikografski zavod Miroslav Krleža organizira međunarodni znanstveni skup Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi, koji će se održati 15. i 16. listopada u Zagrebu. Stručnjaci iz raznih znanstvenih grana raspravljat će o dosadašnjim dosezima te o trenutačnom stanju i budućnosti enciklopedike...
Vijest • 03.07.2009.

Novi projekt Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

LZMK svojim će korisnicima pružiti još jednu vrijednu uslugu - na posebnoj internetskoj stranici postaviti će i strukturno povezati članke iz Hrvatskog obiteljskog leksikona, Istarske enciklopedije, Filmskog leksikona, Nogometnog leksikona i Hrvatskoga biografskog leksikona. Više od 50 000 članaka trenutno čine prvi sadržaj portala koji će se stalno nadopunjavati.