Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.07.2009.

Novi projekt Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

Leksikografski zavod Miroslav Krleža svojim će korisnicima pružiti još jednu vrijednu uslugu - nakon više od stotinu enciklopedija, leksikona, atlasa i rječnika tiskanih otkad je osnovan 1950. godine, zavod će na - u tu svrhu posebno kreiranoj internetskoj stranici - postaviti i strukturno povezati članke iz nekoliko svojih leksikona i enciklopedija.

Zavod će na portalu, na adresi enciklopedija.lzmk.hr, za početak postaviti i strukturno povezati članke iz Hrvatskog obiteljskog leksikona, kao svojevrsne okosnice, te Istarske enciklopedije, Filmskog leksikona i Nogometnog leksikona uz izbor članaka iz Hrvatskoga biografskog leksikona.

Tih više od 50 000 članaka trenutno čine prvi sadržaj portala koji će se od danas stalno nadopunjavati - novim člancima, preuzimanim iz već objavljenih izdanja, ali i novim podacima izravno za portal.

To je početak i nešto drukčijeg djelovanja Zavoda koji znanje što ga prikuplja i leksikografski obrađuje od sada neće prezentirati samo na papiru već i sve više, a naposljetku i primarno, na ekranu, priopćeno je Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –