Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

mima simić ×

Najava • 25.09.2015.

Zagrijavanje rujansko: Kirin, Sajko, Simić, Vujčić

Zagrijavanje novu književnu sezonu otvara novim knjigama i sjajnim piscima. Poeziju i prozu, nove i friško objavljene tekstove čitaju Miroslav Kirin, Ivana Sajko, Mima Simić te Marina Vujčić.
Najava • 12.03.2014.

Silvana Menđušić i Igor Mirković gosti na tribini Mime Simić

U knjižarsko-galerijskom centru V.B.Z.'Fadil Hadžić', u srijedu 12. ožujka održat će se još jedna tribina Mime Simić na kojoj će gostovati Silvana Menđušić i Igor Mirković. Osim bračne veze, veže ih i strast prema vizualnim medijima, a s Mimom će prokormilariti medijskim morima, žanrovima i formama.
Najava • 23.10.2009.

Word Express u Booksi

U sklopu međunarodnog projekta Word Express, u subotu, 24. listopada 2009. s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Booksi gostuje engleska književnica, porijeklom iz Indije, Raman Mundair te domaći pisci Mima Simić i Slađan Lipovec. Program se nastavlja u nedjelju kada će u Booksi natupiti istanbulski pjesnik Efe Duyan te domaći pisci Marko Pogačar i Slađana Bukovac.
Vijest • 22.10.2009.

Word Express : Književno putovanje jugoistočnom Europom

U četvrtak, 22. listopada 2009., dvadeset mladih književnika iz jugoistočne Europe i Velike Britanije krenut će na sasvim osobito putovanje vlakom: u sklopu međunarodnog književnog projekta Word Express, iz Sarajeva, Bukurešta i Ljubljane u tri skupine zaputit će se prema Istanbulu, no na putu onamo zaustavit će se i gostovati u više gradova, između ostalog i u Zagrebu...
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!