Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nena Lončar ×

Vijest • 03.05.2022.

Tri knjige u finalu 16. književne nagrade 'Anto Gardaš'

Prosudbeno povjerenstvo 16. književne nagrade „Anto Gardaš“ pročitalo je trideset i dvije knjige prijavljene na natječaj za Nagradu za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2021. te odlučilo da u uži izbor uđu tri djela: 'Tubist' Nene Lončar, 'Dva duga dana' Pavla Pavličića i 'Jogurt i gospođa Freiman' Vanje Obad.
Vijest • 29.10.2018.

Nena Lončar dobitnica Nagrade Mali princ za roman 'Sve o Evi - vodič za sanjare'

Na 15. Međunarodnom dječjem Festivalu 'Vezeni most' koji se održao u Tuzli hrvatskoj autorici Neni Lončar dodijeljena je Nagrada Mali princ za roman "Sve o Evi - vodič za sanjare". Za isti roman Nena Lončar osvojila je i Nagradu Grigor Vitez 2017. godine.
Vijest • 26.04.2018.

Dodjelom nagrada obilježena 50. obljetnica Nagrade 'Grigor Vitez'

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske obilježio je 50. obljetnicu Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju. Riječ je o najstarijoj književnoj nagradi za dječju književnost koja se dodjeljuje od 1967. godine i to je jedina nagrada kojom se nagrađuje i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade.
Najava • 09.02.2018.

Ibis grafika predstavlja knjigu Nene Lončar 'Sve o Evi'

Ibis grafika i Knjižnica Tina Ujevića pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje romana za mlade 'Sve o Evi' Nene Lončar koje će se održati u petak, 9. veljače 2018. u 18:00 sati u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14, Zagreb.
Najava • 03.12.2015.

Dodjela nagrade Zvonko dobitnici Neni Lončar i romanu 'Bio sam pas i opet sam'

Pobjednica drugog natječaja 'Zvonko' je Nena Lončar (Pepa Puh) i njezin roman 'Bio sam pas i opet sam'. Svečana dodjela nagrade održat će se u četvrtak 3. prosinca u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu.