Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.10.2018.

Nena Lončar dobitnica Nagrade Mali princ za roman 'Sve o Evi - vodič za sanjare'

Nena Lončar: Sve o Evi

Na 15. Međunarodnom dječjem Festivalu “Vezeni most” koji se održao u Tuzli hrvatskoj autorici Neni Lončar dodijeljena je Nagrada Mali princ za roman "Sve o Evi - vodič za sanjare". Za isti roman Nena Lončar osvojila je i Nagradu Grigor Vitez 2017. godine.

Selektori za Nagradu Mali princ – Ibrahim Kajan (BiH), Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), Marina Gabelica (Hrvatska) i Zorana Opačić (Srbija) – prvo su nominirali osam naslova: "Vjetrić nestaško" Jelene Glišić i "Djeca koja lete" Nure Suljkanović (BiH), "Puh Đorđe i duhovi" Triftara Žarka Vučinića i "Zovu me Čupa" Nataše Nelević (Crna Gora), "Dom iza žice" Jasminke Tihi-Stepanić3. nagrada  i "Sve o Evi – Vodič za sanjare" Nene Lončar1. nagrada (Hrvatska), "Krokodil peva" Vesne Aleksić i "Banda neželjenih ljubimaca" Uglješe Šajtinca (Srbija).


Festival "Vezeni most" je najveći i najznačajniji projekt namijenjem djeci i umjetnicima za djecu, te je jedini festival ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Nena Lončar

Sve o Evi

  • Ibis grafika 11/2017.
  • 252 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997342

'Sve o Evi' je roman o sanjarenju sklonoj djevojčici Evi koja na svoj osebujan način putuje kroz vrijeme. Riječ je o humornom romanu, u kojem se u prvom redu govori u sukobu, ali i povezanosti naoko posve različitih sestara – glavne junakinje, nježne, sanjarenju sklone Eve i buntovne, pomalo divlje i ironične Brune, njihovim roditeljima koji se nađu pred izazovima nepovoljnih društvenih okolnosti, te o ljubavi – između mladih ljudi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –