Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nena Lončar

Sve o Evi

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Marijan Lončar
  • 11/2017.
  • 252 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997342
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nena Lončar, poznata po Pepi Puh i Ivki Detektifki, donosi nam novi roman “Sve o Evi” o sanjarenju sklonoj djevojčici Evi koja na svoj osebujan način putuje kroz vrijeme. Riječ je o humornom romanu, u kojem se u prvom redu govori u sukobu, ali i povezanosti naoko posve različitih sestara – glavne junakinje, nježne, sanjarenju sklone Eve i buntovne, pomalo divlje i ironične Brune, njihovim roditeljima koji se nađu pred izazovima nepovoljnih društvenih okolnosti, te o ljubavi – između mladih ljudi.


Ma ne mogu vjerovati, opet su me pokrali! – promrmljala sam srdito kao da je mobitel osobno osmislio paklenu zavjeru protiv mene, zavjeru zbog koje sam, unatoč oprezu i šriom otvorenih očiju, po tko zna koji put postala žrtvom kradjivaca vremena. Previše često mi se to događa da bi bilo slučajno. Zapravo, od kada znam za sebe, njihova sam laka meta.

Ne pitajte me tko su to oni jer ni sama još nisam načisto s tim. Znam samo da moje vrijeme, u većim ili manjim količinama, nestaje na misteriozan način kao da se radi o kakvoj magiji. Primjerice: u jednom trenutku je dva i petnaest, a u sljedećem (kunem se da je sljedeći) već je pola četiri, a ja jednostavno nisam u stanju objasniti kamo je nestalo, kamo je iscurilo vrijeme između ta dva trenutka.

 

Nena Lončar je dvostruka dobitnica književne nagrade “Zvonko” – 2014. za prvi roman “Šest guba čarolija i jedan užas na kvadrat” i 2015. za roman “Bio sam pas i opet sam”.  2016. objavljuje roman “Usvojili smo baku i djeda” koji je nominiran za nagradu “Anto Gardaš”, a 2017. slijedi alegorijska bajka “Bajka o šeširu koji je imao čovjeka”.

“Sve o Evi” autoričin je četvrti roman, a ilustracije za roman osmislio je nagrađivani animator, autor crtanih filmova i ilustrator, Marijan Lončar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –